fbpx


Media

De pennenvriendjes laten zich adviseren door een expert in experten

Te weinig experten in experten bij MSMBeste Erwin,

onze bijdrage aan het onvolprezen Doorbraak was vorig weekend nog maar pas online, of daar verscheen op VRTNWS (mag ik een klinker kopen, Walter?) een stuk dat alweer de bakens van de Vaderlandse journalistiek verzette. Wat wil het geval? Die malle De Croo had in een persconferentie gezegd dat we nu terecht kwamen ‘in een pandemie van ongevaccineerden’ en dat dit onaanvaardbaar was en dat ongevaccineerden eigenlijk van een hoog gebouw moeten gegooid worden of zoiets.

Daar kwam nogal wat reactie op. Mag een premier in deze verbindende bruggenbouwende warme inclusieve tijden wel polariseren? Menig hoofdredacteur vroeg het zich af, alsook de anders zo bedaarde George Louis Bouchez.

Maar zie: onze objectieve vrienden aan de Reyerslaan hadden prompt… (tromgeroffel) een ‘expert in polarisatie’ gevonden! De ‘expert’ in kwestie is Christophe Busch, ex-directeur Dossin kazerne, aldaar in conflict vertrokken omdat zijn bestuurskeuzes te polariserend waren. Busch komt uitleggen bij VRTNWS dat De Croo niét polariseert. Wat u ook gehoord of gezien hebt op die persconferentie: dat is niét stigmatiserend en dus is het geen polarisatie, want expert Busch zegt het! Het doet wat denken aan brilsmurf die op vragen van de andere smurfen altijd zegt: ‘omdat Grote Smurf het zegt’.

 

Nu ben ik natuurlijk ook niet van gisteren, Erwin. Ik heb een ‘expert in experten’ gevonden. Niemand minder dan doctorandus Vandermeningen. De doctorandus heeft de zaak ten gronde bekeken en mij officieel  bevestigd dat de heer Busch weliswaar een expert is in polarisatie, maar géén expert in niet-polarisatie! Als expert in experten weet Vandermeningen zoiets feilloos te analyseren. Christophe Busch kan wel zeggen of iemand polariseert, maar hij heeft niet de expertise om vast te stellen dat iemand niét polariseert. Aha! Nu gij!

 

Beste Stef,

ik ben van mening dat iedereen moet doen waar hij/zij/hen zich goed bij voelt. Zelf ben ik enorm tevreden met mijn vaccinatie. Ik plak mijn sleutels op mijn arm, ben via G5 overal bereikbaar en door mijn totale onvruchtbaarheid moet ik geen schrik meer hebben van ‘kinderen op een ander’.
Een gemak, dat is het!

Beste oude witte Erwin,

De vergrijzing slaat overal toe. Kijk naar ons: nu nog oude witte mannen, maar straks oude grijze ventjes! Zelfs in de gevangenissen zitten nu steeds meer tachtigers. En dat schijnt om aanpassingen te vragen. Ik las het met belangstelling, maar ik vrees dat ze een paar belangrijke aanpassingen voor tachtigjarigen vergeten zijn.

De meest belangrijke aanpassing: de verwarming in de gevangenis moet dag en nacht op 27 graden staan. Het luikje in de celdeur mag niet te vaak open want ‘dat trekt hier.’En alle kanalen van de televisietoestellen moeten vast geblokkeerd staan op één zodat niemand nog een andere post kan opzetten en de gedetineerden alle dagen kijken naar  winterbeelden uit Oostenrijk,  Jeroen Meus, Blokken, Iedereen Beroemd en al die andere verbindende programma’s voor en met en door bejaarden.

Had jij nog werkpuntjes?

Beste inmaat,

er is een gezegde ‘Geef een man een vliegbrevet en hij vliegt voor een uur, sjot een man zonder valscherm uit een vliegtuig en hij vliegt voor de rest van zijn leven’. Zo moet dat toch ongeveer zijn om als tachtigjarige in de gevangenis te vliegen?

Rechter: Ik veroordeel u hierbij tot levenslang
Tachtigjarige: Wat? Twee maand voor de moord op mijn wijf? Deal!

Volgens mij he Stef, maar ik heb natuurlijk een slecht karakter, steken ze die oude witte grijze ventjes enkel in de nor om de diversiteit op te krikken.
Maar zeg het niet verder! 

 

 

Beste kampioen Erwin,

nog even over ieders favoriete bejaardenzender één. Die pakken sinds donderdag uit met iets totaal nieuws! Een programma over de Kampioenen!

Het is weer eens iets helemaal anders dan alsmaar heruitzendingen van FC De Kampioenen. Wist je trouwens dat de allereerste uitzending van het toenmalige N.I.R. op 31 oktober 1953 een herhaling was van FC De Kampioenen?

Maar dit, dit is dus iets héél anders. Een boeiende docu over wat er allemaal gebeurde achter de schermen! Er worden ook grote geheimen onthuld. Zo had Ann Swartenbroeckx (Bieke) 2 jaar lang een verhouding met Jacques Vermeire (DDT) en die relatie was ZO geheim dat alle mensen in de entertainment business het wisten. Zelfs zo geheim dat het in 2015 in alle bladen stond! Ik ben benieuwd wat ze nog meer gaan onthullen. Dat Markske eigenlijk Herman heet? Dat Fernand Costermans en Maurice De Praetere nog collega’s zijn geweest op een ministerie en mekaar toen aanspraken met ‘De Pesser’ en ‘Van Hie’? Of dat Loes Van den Heuvel (Carmen) eigenlijk een man is?

Ik kan alvast niet wachten op de herhalingen van deze docu!

Beste trainer Stef,

ik wou er ook al over schrijven. DDT die het beest met de twee ruggen doet met Bieke?! Stel je dat voor zeg. Een mens prijst zich gelukkig dat daar geen beelden van zijn.

Bieke: Alles bon in de pantalon?
DDT: Mijn infra … st … str … structuur.
Bieke: Komaan manneke! Bewegen, bewegen, bewegen! 

DDT: Sèèèèèèg!
Bieke: Zal’t gaan ja?
DDT: ’t is nie waar he!
Bieke: Tournée General!

Daar wil ik echt geen herhalingen van zien, Stef!

Iets anders: ik weet niet of je het al gemerkt hebt maar het hypocrietste aller media-events, de warmste week, is weer van start gegaan.
De onzalige lap grond die wij ‘ons land’ noemen maakte net de grootste ramp uit zijn geschiedenis mee. De inwoners van Verviers staan na een half jaar nog steeds met een rammelende maag kniehoog in de modder. De energieprijzen swingen harder de pan uit dan de heropende parenclubs en de priktatuur maakt van elke ongevaccineerde een untermensch die qua status stilaan tot de korstmossen begint te horen. Richt de Warmste week zich tot deze groepen?
Neen, o driewerf neen. De wokeste week gaat dit jaar over ‘jezelf zijn’.

Als voorbeeld hiervoor voert men nu de vijfjarige Vic op die ondekte dat zijn moesje piemeltjes gewijs aan het kortste eind trok en uit empathie wil Vic nu ook zonder pielemuis door het leven gaan. ‘Hij meent het’ volgens zijn verwarde vader.

Laat ons wel zijn Stef, toen ik vijf was wou ik een tyrannosaurus rex, vroeg ik me af of katten eetbaar waren en vond ik meisjes vieze piskousen.
Het antwoord van mijn vader was duidelijk: Ten eerste je bent te jong voor een brommer, ten tweede onder de oorlog aten we niks anders en ten derde leer je dat later wel te apprecieren.
Onze pa Stef, dat was nog nen echten.

Warmste Erwin,

geld voor ventilatie in scholen, extraatjes voor de mensen in de zorg, iets voor de enorme toename aan mensen onder de armoedegrens… ik roep maar een paar dingen waar de warmste week iets voor had kunnen betekenen. Maar nee, ze kiezen ervoor om geld in te zamelen voor de promotie van narcisme. Want de nulmeridiaan, Erwin, dat moge duidelijk zijn, loopt de laatste tijd toch vooral door de gerenoveerde pielemuis/voorpoep.

Tot volgende week!

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Erwin Vanmol en Stef Durnez