JavaScript is required for this website to work.
post

De vrijheid is sterker dan het fanatisme

Doorbraak redactie7/1/2015Leestijd 1 minuut

Vandaag geen nieuwe artikels op Doorbraak. Enkel een cartoon en een verantwoording.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Doorbraak is een medium dat geënt is op de overtuiging dat vrijheid van meningsuiting, een vrije pers en diversiteit in die pers nodig  zijn om onze samenleving democratisch te houden.

De aanslag in Parijs op de collega’s van Charlie Hebdo toont aan dat er duistere krachten in onze samenleving zijn die deze waarden niet delen. In het Midden-Oosten eisen ze op een gewelddadige manier een territorium op om hun extreme visie op de islam vorm te geven. Nu willen ze ook hier de waarden van de Verlichting komen ondermijnen. Journalisten en politiemannen werden koelbloedig afgemaakt. Het heeft ons geraakt. Diep geraakt.

Vandaag is iedereen Charlie. Ook wie in de klassieke pers maar al te vaak de politieke correctheid heeft gepredikt, is mee verontwaardigd.

Wij van Doorbraak zijn standvastig in en overtuigd van wat we elke dag doen. Maar toch hebben we besloten om op deze dag te zwijgen. Geen woord kan immers vatten wat er is gebeurd. Met deze boodschap geven we lucht aan onze verontwaardiging, en bevestigen we onze toewijding aan de democratie en de vrijheid van meningsuiting. De vrijheid is sterker dan het fanatisme.

Vandaag laten we onze pen rusten. Uit eerbied voor de slachtoffers van 7 januari. Tegen de misdadigers zeggen wemetGandalf in The Lord of the Rings:

‘You shall not pass!’


De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Meer van Doorbraak redactie
Commentaren en reacties