fbpx


Niet gecategoriseerd

De vrijheid is sterker dan het fanatisme
Doorbraak is een medium dat geënt is op de overtuiging dat vrijheid van meningsuiting, een vrije pers en diversiteit in die pers nodig  zijn om onze samenleving democratisch te houden.

De aanslag in Parijs op de collega’s van Charlie Hebdo toont aan dat er duistere krachten in onze samenleving zijn die deze waarden niet delen. In het Midden-Oosten eisen ze op een gewelddadige manier een territorium op om hun extreme visie op de islam vorm te geven. Nu willen ze ook hier de waarden van de Verlichting komen ondermijnen. Journalisten en politiemannen werden koelbloedig afgemaakt. Het heeft ons geraakt. Diep geraakt.

Vandaag is iedereen Charlie. Ook wie in de klassieke pers maar al te vaak de politieke correctheid heeft gepredikt, is mee verontwaardigd.

Wij van Doorbraak zijn standvastig in en overtuigd van wat we elke dag doen. Maar toch hebben we besloten om op deze dag te zwijgen. Geen woord kan immers vatten wat er is gebeurd. Met deze boodschap geven we lucht aan onze verontwaardiging, en bevestigen we onze toewijding aan de democratie en de vrijheid van meningsuiting. De vrijheid is sterker dan het fanatisme.

Vandaag laten we onze pen rusten. Uit eerbied voor de slachtoffers van 7 januari. Tegen de misdadigers zeggen we met Gandalf in The Lord of the Rings:

‘You shall not pass!’


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.