JavaScript is required for this website to work.
Zonder categorie

Deelstaatverkiezingen in India, een gevalsstudie in desinformatie

Hindoenationalistische BJP afgestraft voor coronabeleid?

Koenraad Elst6/5/2021Leestijd 4 minuten
Eigenlijk een overwinning over heel de lijn voor Mamata Banerjee: in Assam de
macht behouden, in Puducheri samen met een plaatselijke alliantiepartner de
macht veroverd, en in andere deelstaten zich voor het eerst op de kaart
geplaatst of vooruitgegaan. In alle deelnemende staten heeft zij haar
stemmenaandeel vermeerderd. Nergens is zij achteruitgegaan. Wat bij ‘verlies’
nochtans gebruikelijk is.

Eigenlijk een overwinning over heel de lijn voor Mamata Banerjee: in Assam de macht behouden, in Puducheri samen met een plaatselijke alliantiepartner de macht veroverd, en in andere deelstaten zich voor het eerst op de kaart geplaatst of vooruitgegaan. In alle deelnemende staten heeft zij haar stemmenaandeel vermeerderd. Nergens is zij achteruitgegaan. Wat bij ‘verlies’ nochtans gebruikelijk is.

foto © Belga / AFP / Diptendu Dutta

De hindoenationalistische BJP verliest de deelstaatverkiezingen, en zou daarmee ‘afgestraft’ zijn wegens haar corona-beleid. Echt?

Koenraad Elst (1959) is orientalist. Hij werkte als politiek journalist bij diverse Vlaamse en Indiase media, van Trends en Punt tot The Pioneer en Pragyata Magazine, als assistant buitenlandbeleid in de Belgische senaat, en als gastprofessor in twee Indiase universiteiten. Zijn eigenlijke roeping vindt men echter in de tientallen onderzoekspapers en een dertigtal boeken, vooral over de belangrijkste hangijzers in de antieke en hedendaagse feiten- en ideeëngeschiedenis van India, en verder over faits divers als de islam.

Commentaren en reacties