fbpx


Doorbraak

Doorbraak, meer dan een meningDoorbraak

Zo. We zijn bij Doorbraak ‘klimaatontkenners’. Ah ja, want twee auteurs schrijven hun twijfels neer over de klimaatopwarming. En *ping*! Doorbraak ontkent de opwarming van de aarde en alles wat eraan vasthangt.

Meer dan een mening

Misschien moeten we Doorbraak– en alles wat eraan vasthangt – nog een keertje uit de doeken doen. ‘Meer dan een mening’, luidt ons motto. Trendy gezegd: er heerst geen ‘desk opinion’ bij Doorbraak. Ten eerste omdat we geen ‘desk’ hebben. We doen dit allemaal na onze uren, belangeloos. En ten tweede omdat we de grootste ‘we-zijn-het-vooral-niet-eens-met-elkaar’-bende zijn die je je kan inbeelden. Doorbraak en een consistent wereldbeeld. Het klinkt als een flauwe mop op café.

De linkse tegen de rechtse tegen de religieuze tegen de atheïstische etc.

Voorbeeldje? Oké. We hebben een christelijke hoofdredacteur die daar met plezier over schrijft. Naast hem zit er in onze redactie iemand als Johan Sanctorum. Een overtuigde atheïst die maar wat graag tegen de kerkelijke en andere religieuze karren rijdt.

Of wat te denken van Othman El Hammouchi? Doorbraak werkt zonder moeite met deze overtuigde moslim samen. En dat An Moella zich regelmatig druk maakt over zijn schrijfsels publiceren we ook met veel plezier.

Nog eentje? Philip Roose, sinds enkele weken een bijna-ster, schrijft een heel manifest over ‘conservatieve waarden’. En aan de overkant van de tafel zit dan Tom Garcia, op Twitter bekend als ‘@LinksVlaams’, die hem vierkant tegenspreekt.

En om het af te leren. Professor Boudewijn Bouckaert – een oud-mei 68’er – publiceert op Doorbraak wat sommigen neoliberale, kapitalistische stukken zullen noemen. En waar hij van antwoord wordt gediend door communist, mei 68’er en Kafkakenner Ludo Abicht. Die laatste zijn standpunten over Israël en Palestina worden dan weer bestreden door pakweg Wim of Sam van Rooy.

Geen discussie

Theo Francken (N-VA) is binnenkort onze hoofdspreker op een fundraising. Moord! Brand! Dat John Crombez (sp.a) al tweemaal onze gast was – op een debat en op een boekvoorstelling – en dat we recent een boek uitgaven van Björn Rzoska (Groen) daar maalt niemand om. Indien er morgen iemand zich aandient om de ‘klimaatontkennende’ stukken vakkundig te weerleggen, gelooft u dan dat we die persoon geen forum bieden? We hebben hiertoe zelfs al vriendelijk de beleidscoördinator van de BBL (Bond Beter Leefmilieu) uitgenodigd. Maar die uitnodiging werd afgewezen met de boodschap ‘over feiten discussieert men niet’.

Tja. Dan waren we het een keertje eens.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie