Een ‘bevraging’, zo ingewikkeld en ondoorgrondelijk als België zelf
Met humor als gids komt men toch een eind
foto ©
De online burgerbevraging ‘Een land voor de toekomst’ is in de titel al een contradictie. Om van de rest nog niet te spreken.
Niet aangemeld - Plus artikel
U hebt een plus-artikel ontdekt. Dat is er eentje voor onze abonnees. Als u al een account hebt, kan u aanmelden of u kan een abonnement nemen €1 voor 31 leesplezier.
Lees voor 1 EuroOok het Doorbraak magazine in de bus? Voor €12,5 per maand krijgt u ook elke 3 maand het magazine in de bus.
Abonneer nuCategorieën |
---|
Johan Sanctorum (°1954) studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan de VUB. Achtereenvolgens docent filosofie, tijdschriftuitgever, theaterdramaturg, communicatieconsultant en auteur/columnist ontpopte hij zich tot een van de scherpste pennen in Vlaanderen en veel gevraagd lezinggever. Cultuur, politiek en media zijn de uitverkoren domeinen. Sanctorum schuwt de controverse niet. Humor, ironie en sarcasme zijn nooit ver weg.
Een raad voor het nieuwe jaar: verlaat de platgetreden paden. Het kan verwondering opleveren of enkel zere voeten. Zelfs dan.
Als u aangemeld bent, kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Matthias Diependaele (N-VA) begrijpt het signaal dat de Vlaams Belang-kiezers bij de verkiezingen gaven. ‘Maar waar staat die partij nu écht voor?’ vraagt hij zich af.