fbpx


Politiek
Sihame el Kaouakibi

El Kaouakibi en Calvo strijden om eer hypocrietste zakkenvuller

België BananenrepubliekHoera, de kappers mogen open. Niet omdat het economisch belangrijk is en er duizenden faillissementen dreigen, maar omdat mensen zich slecht voelen als hun haar slordig is. Dictator Vandenbroucke zal pas versoepelen als hij iets kan fabuleren dat in een populistisch ocharme-discours van sociaal-humane coulance kan gemanoeuvreerd worden. Ik ben blij, maar niet voor mijn haardos, mijn ijdelheid of mijn psychologische deprivatie maar omdat de cel van economische stilstand open mag. Blauwe graaicultuur Sihame el kouwe kiwi en haar partner,…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Hoera, de kappers mogen open. Niet omdat het economisch belangrijk is en er duizenden faillissementen dreigen, maar omdat mensen zich slecht voelen als hun haar slordig is. Dictator Vandenbroucke zal pas versoepelen als hij iets kan fabuleren dat in een populistisch ocharme-discours van sociaal-humane coulance kan gemanoeuvreerd worden. Ik ben blij, maar niet voor mijn haardos, mijn ijdelheid of mijn psychologische deprivatie maar omdat de cel van economische stilstand open mag.

Blauwe graaicultuur

Sihame el kouwe kiwi en haar partner, subsidiemagneet Erica Xuan hebben Bart De Wever bij zijn nageslachtvoorraadzakje. Ze persten er enkele miljoenen euro subsidies uit om dansorgiën voor kansarme jongeren te choreograferen. Maar als de rook op het podium wegtrekt en de spotlight op de geldstroom wordt gericht, blijkt het om een Rio de Oro richting geldbuidels van Sihame en Erica te gaan. Schaamteloos geld bedoeld voor een sociaal project voor kansarme kinderen versluizen naar doelen voor persoonlijk gewin is zelf voor Open Vld’ers te vilein. Liberale coryfeeën Egbert Lachaert, Bart Somers en Alexander De Croo snelden hun electorale gouden gazelle niet ter hulp.

Maar we moeten in alle eerlijkheid vermelden dat Sihame in een tranentrekkende videoboodschap ten stelligste enig misdragen ontkent. Op de achtergrond ontbrak enkel nog de melodie van ‘It wasn’t me’ van Shaggy. Er gebeurt hier in België nogal wat, want ook Bart De Pauw, Dries Van Langenhove, Melikan Kucam, Jaak Gabriëls, Karel Pinxten, Stéphane Moreau en Jean-Claude Marcourt beweren dat de rechtbank hen finaal zal vrijpleiten.

Het zijn, naar eigen zeggen, allemaal politieke afrekeningen. Karaktermoorden van zielige chagrijnige wraakgoden en -godinnen er op uit om hen te defenestreren. Maar laten we afwachten. Want het is een van de juridische basisprincipes in onze rechtstaat dat elkeen schuldig is tenzij de politiek rechters kan beïnvloeden. Dus laat ons afwachten welke politiek benoemde rechters bereid gevonden worden om zich in de vreemdste bochten te wringen om een vrijspraak te motiveren. Let wel! Rechtspreken in België is niet krom. Het heeft enkel krommingen welke niemand kan volgen.

Groene graaicultuur

Bij Groen  is er een glazen plafond voor mannelijke cisgender heteroseksuelen. Mainstream is er gelijk aan offstream. Kristof Calvo is het fucken aan de zijlijn beu en gaat een extra loon bij Groenlinks in Nederland toucheren. Stoffel heeft besloten dat hij als troondrager van groene tsarina’s geen politiek-ecologische voetafdruk heeft. Voor hem is geen slavenrol onder groene ambitieuze amazonefeeksen weggelegd.

Ik snap de aandachtsjunkie in hem wel, zijn zuiders temperament, centre-off-attention-verslaving en Messiascomplex zijn niet te rijmen met het machteloos, slaafs zombiestemmen in het parlement. De nutteloosheid van een parlementslid van de meerderheid is na vier maanden tot hem doorgedrongen. In de oppositie loop je in de kijker door je zwetend uit te sloven op een hometrainer waarmee je achteruit fietst. In de meerderheid word je verondersteld om als hersenloze waterdrager je ministers te gloriëren.

Eerst klonk het nog dat Calvo gratis ging werken voor Groenlinks. Maar het is niet gratis. De Belgische belastingbetaler betaalt de rekening. Hij krijgt van ons een wedde om parlementair werk in België te verrichten, niet om bij een andere politieke partij in om het even welk land te gaan hersengolven. Nadat overal groot in de kranten stond dat hij onbezoldigd voor de groenlinksen van Nederland ging werken, kwam aan het licht dat hij een reis- en verblijfsvergoeding en een remuneratie voor projecten krijgt.

U raadt het al: dit is vooralsnog geen voorpaginanieuws. De persmuskieten zullen Calvo niet als een groene graaier verslijten. Het getuigt van extreme pocohypocrisie dat Groen en Calvo jaren op de barricades stonden om poenpakkende cumulards aan de schandpaal te nagelen, om vervolgens, eenmaal in de meerderheid, zelf de pak-de-poen-show te presenteren. Het is vergelijkbaar met Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt die een tv-programma rond verborgen camera voor voyeuristen zouden presenteren.

Dit was niet op de afbraak

  • Groene Tinne trekt een kabel naar Denemarken omdat we na de sluiting van de kerncentrales massaal dure groene energie aldaar moeten kopen. Intussen stijgt onze elektriciteitsfactuur nu al.
  • Georges-Louis Bouchez won de boksmatch rond de kappers. Van Ranst moet het virologisch onderspit delven.
  • De groenen willen de trein en het openbaar vervoer versterken en meer mensen op de trein krijgen. Daarvoor gaan ze 44 loketten sluiten. Wie de logica ervan snapt, e-mail me even.
  • Stickie Quickie wil iedereen beboeten die zich na zijn/haar reis niet liet testen, maar er was geen gelinkte databank. Die zou er nu wel komen, hoewel de minister van Justitie niet zo snel is als zijn naam doet vermoeden.
  • AstraZeneca beschermt geen 65-plussers en de rest van de bevolking voor 62%. Gelukkig krijgen we maar 40 miljoen van die vaccins van den Aldi.
[ARForms id=103]

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.