fbpx


Zonder categorie
Ronde

‘Goud en zilver op Olympische tijdrit is mogelijk’
Vlaanderen heeft twee nationale feestdagen, 11 juli en de eerste zondag van april, de zondag van de Ronde van Vlaanderen. Wielrennen is nu even dé ideale afleiding en uitlaatklep voor ons allemaal.

Een goede reden om met drie auteurs van wielerboeken samen te zitten en door te bomen over koers. Aan tafel zit Bart Lamers, die schreef een boek over Wout Van Aert en zijn wonderjaar. Sven Massart, die al even terug een boek schreef over Mathieu Vander Poel. De derde man is Yves Brokken, oprichter van Wielerverhaal.com en naar eigen zeggen zot van de Ronde, Parijs-Roubaix, enfin de koers. En hij schreef net een boek over Remco Evenepoel.

Zo zitten we in De Musette, vlakbij De Velodroom, een wielerbelevingscentrum aan de Schelde in Boom. Een plaats die koers ademt.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Pieter Bauwens

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak