fbpx


Politiek

De groene apocalyps van Tinne Van der Straeten

België BananenrepubliekEerst het goede nieuws. Hét oudejaarsboek voor 2022 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘Het jaar van de banaan 2022’ leverbaar voor de prijs van 23,00 euro inclusief verzending. Ook de editie 2021 en 2020 kan je nog altijd bestellen voor 17 euro inclusief verzendkosten. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van de laatste drie edities 2020-2021-2022. Drie boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Je kan dit moois bestellen via https://boeken.cafe/lezer/jasmijn-walldorf/ De…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Eerst het goede nieuws. Hét oudejaarsboek voor 2022 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘Het jaar van de banaan 2022’ leverbaar voor de prijs van 23,00 euro inclusief verzending. Ook de editie 2021 en 2020 kan je nog altijd bestellen voor 17 euro inclusief verzendkosten. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van de laatste drie edities 2020-2021-2022. Drie boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen.

Je kan dit moois bestellen via https://boeken.cafe/lezer/jasmijn-walldorf/

De bijtende waarheid van de kernuitstap

In het parlement pochten dandy Alexander De Croo en klimaatkoningin Tinne Van der Straeten met het feit dat België, dankzij goed werkende kerncentrales, nu geen energietekorten heeft. Tezelfdertijd gaven ze toe dat er ons in 2025 en 2026 een torenhoog probleem wacht wanneer alle kerncentrales sluiten. Sluit ze dan niet (!), stelletjes ongewassen klimaatkwibussen. De woke-waanzin van de kernuitstap was de badinerende bruidsschat voor de troon van het premierschap van Alexander De Croo. Er was immers geen vermaledijde Vivaldi-regering zonder de groene zoetzure sojasiroop door te slikken.

Hyperhypocrisie van fakeness

De groene sandaalmarcheerders in Duitsland zitten nu wel met een dreigend elektriciteitstekort. Logisch als je binnen een groene dogmatische waanzin 14 van je 17 kerncentrales sluit. Wij kunnen hen nu helpen door elektriciteit te leveren, o ironie, dankzij onze goed werkende kerncentrales. De idiotie van hun beleid lost uit hun hangende oortjes een walmende woke-wolk van ‘wir schaffen das’-schaamte.

De Fransen krijgen nu eveneens elektriciteit van ons. Daar is het probleem dat ongeveer 50% van hun kerncentrales niet werken. Waanzinnige Tinne hoopt dat de kerncentrales in Frankrijk tegen 2025 hersteld zijn. Zo kan ze elektriciteit uit Franse kerncentrales importeren, nadat ze onze goed functionerende kerncentrales sloot. Het is de hyperhypocrisie van fakeness die de smeltende ‘generation snowflake’ tegen de muren van de realiteit katapulteert.

De black-out van de Greendeal

Als we het groene evangelie van de klimaatbijbel volledig uitrollen en alle schepen, vliegtuigen, vrachtwagens, auto’s, bussen, treinen en moto’s elektrificeren. Daarbovenop nog eens warmtepompen installeren, verwarmen op elektriciteit, koken op elektriciteit enzovoort. Dan verdrievoudigt ons elektriciteitsverbruik en zullen we, zelfs al plaatsen we de Noordzee vol met windmolens en leggen we alle nuttige daken vol zonnepanelen, ongeveer 60% van onze elektriciteit moeten importeren.

Maar als Duitsland, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken, Spanje, Italië … er eenzelfde Greendealgekte op nahouden, dan kunnen zij geen kilowatt elektriciteit exporteren en wij niets importeren. Dan gaat het licht uit en slaat de verwarming af. Onze economie zal stilvallen, want alleen thuiswerkers en zij die rond de fabriek wonen, geraken dan nog op hun werk.

De back-up van de back-up

Volgens Tinne Van der Straeten is er geen probleem en komt er geen groene apocalyps. We zitten in de back-up van de back-up van het noodplan van de hoogste alarmfase en we hebben alle scenario’s voorzien, predikt ze voor de camera’s. Ik herinner mij nog levendig dat Maggie De Block in 2020 zei: ‘Laat corona maar komen, we zijn goed voorbereid, onze ziekenhuizen zijn er klaar voor’. Wat bleek: er waren niet voldoende mondmaskers – die had Maggie verbrand­, niet voldoende beschermende kledij, amper medische gelaatbeschermers, onvoldoende testen, amper medicijnen, een beperkte tracingcapaciteit… Met andere woorden: we waren helemaal niet voorbereid. Integendeel we zaten als een Mexicaans leger in ons blootjes zonder schild en zwaard te wachten op een goed bewapende vijand. Neem mij aldus niet kwalijk wanneer ik die ministermalloten niet meer geloof, en al zeker geen groene apostel.

Dit was niet op de afbraak: 

  • Heeft Quickie Stickie nu nog steeds zijn openstaande rekeningen niet betaald dat hij opnieuw naar het safehouse moet?
  • Is het wel verstandig van Sammy Mahdi om de werkeloosheid in de tijd te beperken nu de kans groot is dat er na 2024 tientallen CD&V-parlementairen en hun medewerkers naar de dop moeten?
  • Het Bpost van De Sutter is zijn identiteit kwijt. Het is op zoek naar zichzelf en overweegt een genderoperatie.
  • GG of Georges Gilkinet wil de treinen op tijd laten rijden door asielzoekers aan het spoor te laten werken. Ik hoop dat hij daar de humor van inziet.
  • Onze gloednieuwe staatssecretaris van Begroting, Alexia Bertrand, weet niet hoe hoog onze staatsschuld is. De eenoog werd vervangen door een blinde.
  • Nadat Jean-Claude Marcourt al graaide in het Nethys-schandaal, werd hij onbegrijpelijk toch nog voorzitter van het Waals Parlement en graaide verder met plezierreisje naar Dubai. Bij de Waalse socialisten kon men niet anders dan Marcourt recupereren na het Nethys-schandaal. Want een PS’er vinden waar geen geld aan de vingers kleeft is een mission impossible.

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.