fbpx


Europa

Het rijk der kleine koningen

Bestel hier uw exemplaarDerk Jan Eppink heeft een boek geschreven over zijn jaren als europarlementslid. In zijn bespreking op Doorbraak noemt Harry De Paepe het een ontluisterend, amusant en goedgeschreven boek.

Eppink, een zelfverklaarde Nederbelg, zetelde vijf jaren in het Europees Parlement voor de LDD. Een Nederlander die de Belgische kiezer vertegenwoordigt, verdomd pro-Europees zou je denken. Maar Eppink was de eerste eurorealist in de Belgische politiek, nog voor de N-VA dat werd. Het boek verkent de politieke wereld van de EU, het gebrek aan zelfkritiek en van de politieke kaste die in een eigen wereld leeft. Maar ook de binnenlandse politiek is nooit ver weg. Eppink was de contactman die Bart De Wever in Downing Street 10 kreeg en contacten maakte voor de aansluiting bij de ECR-fractie.

Harry De Paepe besluit: ‘Het gebeurt niet vaak dat er in ons taalgebied een dergelijk leesbaar en degelijk eurokritisch boek verschijnt’, #mustread zouden ze op twitter schrijven.

Een trailer over het boek vindt u hier.

Het goede nieuws is, als u dat boek graag wil, dan hoeft u er niet voor uit uw luie zetel te komen. Het volstaat om een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin uw naam en adres en de vermelding dat u het ‘Het rijk der kleine koningen (Uitgeverij Pelckmans)’ wil. U krijgt het boek dan eerstdaags in de bus, vergezeld van een factuur. De prijs? €22,50, net als in de winkel. Maar u krijgt niet alleen een boek in de bus dat je moet gelezen hebben, u steunt er ook Doorbraak mee.

Twee keer winst dus!

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.