JavaScript is required for this website to work.
Doorbraak

Hoe maak ik de keuze tot de juiste printer?

Doorbraak redactie10/7/2022Leestijd 2 minuten

Dagelijks wordt er door veel mensen gebruik gemaakt van printers. Vaak zie je printers voorkomen op de werkvloer, maar ook privé is de printer niet te ontbreken. je hebt erg veel verschillende soorten printers. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hp 301 of hp 301XL [https://www.printabout.nl/cartridges/hp/301-en-301xl/]. Daarnaast heb je nog veel meer soorten, maar hoe kom je tot de juiste …

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Dagelijks wordt er door veel mensen gebruik gemaakt van printers. Vaak zie je printers voorkomen op de werkvloer, maar ook privé is de printer niet te ontbreken. je hebt erg veel verschillende soorten printers. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hp 301 of hp 301XL. Daarnaast heb je nog veel meer soorten, maar hoe kom je tot de juiste printer? Hieronder lees je verschillende tips!

Tip 1: Bedenk waar je de printer voor nodig hebt

Er kunnen verschillende redenen zijn waar je de printer voor nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld iemand die erg veel van fotografie houdt. Hierbij worden dan ook meerdere malen per dag foto’s gemaakt die zo af en toe ook wel eens afgedrukt kunnen worden. Bij het afdrukken van foto’s wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat dit op een mooie manier gebeurd, dus heb je daar een passende printer voor nodig die speciaal gemaakt is voor het printen van foto’s. Op het moment dat je de printer alleen nodig hebt voor het printen van documenten hoeft het niet een erg uitgebreide printer te zijn. Bedenk je dus goed waar je de printer voor gaat gebruiken.

Tip 2: Hoeveel ruimte heb je

Een printer heeft nu eenmaal ruimte nodig. Het is meer dan logisch dat een printer een vaste plek in huis krijgt. Dit maakt het gebruik van de printer ook makkelijker. Je wilt er dus voor zorgen dat je voldoende ruimte hebt voor de printer. Wanneer je weinig ruimte hebt om de printer te kunnen plaatsen is het dus van belang dat je hier rekening mee houdt. Zo kun je met weinig ruimte beter een printer aanschaffen die wat kleiner van formaat is. Wanneer je de ruimte hebt en gebruik wilt maken van de meerdere functies kun je het beste een groter formaat aanschaffen.

Tip 3: Wifi of niet

Je hebt dus verschillende soorten printers. Een van de soorten printer is een printer die werkt via wifi. Zo kun je zonder moeite van iedere locatie vanuit je woning printen. Hierbij hoef je alleen een wifi aansluiting in je woning te hebben. Dit maakt het gebruik van het printen erg handig, maar ook zonder wifi is het printen makkelijk. Bedenk je dus de verschillende functies en kijk wat jou het voordeligst lijkt.

Tip 4: Beslis welk merk je neemt

Je hebt binnen de printers verschillende soorten merken. Zo heb je een hp printer, maar daarnaast ook bijvoorbeeld van Canon. Ieder heeft hierin zijn eigen voorkeuren en merk heeft daarnaast zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel je misschien zou denken dat je per se een specifiek merk moet hebben, is dit zeker niet het geval.

Wel is het van belang een goed merk uit te zoeken die daarnaast bekend staat om het goede printen, maar wanneer je een goed merk printer hebt, heb je erg veel verschillende mogelijkheden. De meeste merken printers hebben namelijk verschillende soorten waaruit je kunt kiezen, zodat tussen die printer vast wel een goede zit die bij jou past.

Categorieën

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties