fbpx


Politiek
coronapaspoort

Licence to ill

Het Covid Safe Ticket maakt mensen ziekVoor het eerste in de geschiedenis van de mensheid worden we wijsgemaakt dat we een ziekte die we niet hebben kunnen overdragen aan mensen die tegen die ziekte zijn ingeënt. Klinkt absurd? Dat is het ook. Toch is dat wat er nu op grote schaal aan het gebeuren is. Wie is ingeënt kan de ziekte nog steeds verspreiden, maar krijgt nu via het Covid Safe Ticket een vrijgeleide om dat gezellig onder elkaar te doen. A license to ill. Dat…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Voor het eerste in de geschiedenis van de mensheid worden we wijsgemaakt dat we een ziekte die we niet hebben kunnen overdragen aan mensen die tegen die ziekte zijn ingeënt.

Klinkt absurd? Dat is het ook. Toch is dat wat er nu op grote schaal aan het gebeuren is. Wie is ingeënt kan de ziekte nog steeds verspreiden, maar krijgt nu via het Covid Safe Ticket een vrijgeleide om dat gezellig onder elkaar te doen. A license to ill.

Dat is de waanzin van de beslissing om het Covid Safe Ticket (wat een leugenachtige naam ook) nu te introduceren in de horeca, in fitnesscentra en bij evenementen met meer dan 200 toeschouwers.

Effectiviteit bevragen

Toen verschillende mensen, waaronder ondergetekende, een jaar geleden waarschuwden voor de escalatie van het gebruik van vaccinatiepassen en gezondheidscertificaten, werden we weggezet als complotdenkers. Want zoiets was toch onmogelijk? Vandaag pleiten linkse antidiscriminatie-apostelen met verve vóór zo’n discriminatiepas omdat ze nog altijd geloven in het sprookje van de effectiviteit van de vaccins tegen dit soort van virus.

De realiteit is dat de wetenschappelijke wereld al decennia weet dat efficiënte vaccins tegen coronavirussen onmogelijk te maken zijn door de snelle mutatie van die virussen. De goocheltruc vol rook en spiegels die Pfizer uithaalde met zijn zogezegde wonderbaarlijke mRNA vaccin, blijkt nu ook niet meer dan dat; een truc van de foor die ze nu proberen te herhalen met een derde en ongetwijfeld ook vierde en vijfde, etc. booster.

Kassa kassa

Intussen blijkt uit de cijfers die minister van gezondheid Frank Vandenbroucke in het parlement gaf dat in Vlaanderen 70% van de Covidpatiënten in de ziekenhuizen wel degelijk gevaccineerd zijn. Een gelijklopend geluid horen we van Helen Mertens in Nederland: ze is de bestuursvoorzitter van het Maastricht Medisch Centrum. In een interview gaf ze toe dat acht op tien Covidpatiënten in haar ziekenhuis gevaccineerd zijn.

Met andere woorden: men heeft u de afgelopen maanden enorm veel blaasjes wijsgemaakt over de effectiviteit van de vaccins. Een derde boostershot zou soelaas brengen, roept Pfizer nu te toeteren, zonder dat ze daarvoor met afdoende bewijzen komen. Overigens toeterden ze hetzelfde ook al een jaar geleden over hun eerste en tweede injectie. De naakte cijfers laten nu gewoon zien dat de farmareuzen niet meer zijn dan ordinaire marktkramers die hun product slijten door middel van het aanzwengelen van de angst. Daarbij worden ze geholpen door hun trouwe koelies, de tv-virologen die hun dode paard maar de sporen blijven geven in de hoop dat het de race wint.

Kwaliteitszorg

Volgens een enquête van Het Laatste Nieuws was 70% van de Vlamingen overigens voorstander van die QR-code in de Horeca. Bijna op hetzelfde moment las ik op vrt.be de volgende kop: ‘Zorgsector vraagt afschaffing van quarantaineregels voor besmet personeel dat gevaccineerd is.’

Een beter bewijs van de daling van de kwaliteit van ons onderwijs is nauwelijks denkbaar, want iedereen is blijkbaar gestopt met logisch denken. Want die zorgsector zegt niet: geef ons meer mensen en middelen wat na 21 maanden een meer dan legitieme eis is, maar wel: laat besmet ziekenhuispersoneel werken want we hebben anders geen handen genoeg aan de bedden.

Waarom panikeren?

Epidemioloog Luc Bonneux zette in een interview de puntjes op de i: ‘Het coronavirus hou je niet tegen. De leidende virologen van de wereld, die zich overigens niet in België bevinden’ voegde hij er fijntjes aan toe, ‘benadrukken dat we het virus enkel kunnen vertragen. Hierdoor vermijden we hopelijk dat ons zorgsysteem overweldigd wordt. Toch is het probleem van dat oververhitte zorgsysteem in België vandaag al lang niet meer aan de orde. Er zijn op dit moment zo’n 115 extra bedden per dag in onze ziekenhuizen bezet door covidpatiënten. Dat is nog steeds een lage bezettingsgraad. Ooit sprak men van 500 bedden per dag als een soort bovengrens. Daar zijn we nog steeds ver van verwijderd. Waarom dan opnieuw paniek?’ vraagt Bonneux zich af.

Misschien omdat paniek intussen het cement is van een verder hopeloos verdeelde regering en we dus het Koninkrijk België aan het redden zijn met covidpassen die discrimineren en segregeren. Uit het Brusselse horen we nu al geluiden dat de covidpas intussen ook als puur rassendiscriminatie-instrument wordt ingezet. Ik herinner me nog de oude bordjes aan de gevels van cafés met Interdit aux Nord-Africains. Deze centrumlinkse regering heeft ze nu geruisloos vervangen door een QR-code. De geschiedenis zal bijzonder hard oordelen over deze zuivere discriminatie door een regering. En dat voor progressieven die zo graag aan de juiste kan van de geschiedenis staan.

Alain Grootaers