fbpx


Geen categorie

Neen bedankt en proficiat

Even snel


U kan in de pers de diepzinninge beschouwingen over pers en politiek lezen die de gelauwerde parlementsleden bij de gelegenheid van hun huldiging op de collega’s afvuurden. van Mieke Vogels met een oproep om zich te laten raken door het leed van de medemens, tot Eric van Rompuy die zijn huldiging gebruikte om de stap-voor stap staatshervorming te verdedigen. Hij heeft niets anders meer te vertellen vrezen we. 

Wie we niet zagen waren de Vlaams Belang-parlementsleden Filip Dewinter, Marijke Dillen en Joris Van Hauthem. Zij kwamen in aanmerking voor een huldiging en kregen van de voorzitter van het Vlaams Parlement de vraag of zij wilden gehuldigd worden.

De Vlaams Belangers hebben op deze vraag beleefd neen geantwoord. Volgens het Vlaams Belang is dat een bewuste keuze. ‘We beseffen ook wel dat politici over partijgrenzen en grenzen van meerderheid en oppositie heen goede menselijke relaties kunnen opbouwen. Het Vlaams Belang is echter door de jaren heen in een cordon gestopt dat tot dogma is verheven, waarbij men onze partij en onze partijmensen op een vreselijke manier heeft gediaboliseerd. Men heeft met alle mogelijke middelen onze partij financieel willen droogleggen en het Vlaams Belang voor de rechtbank gesleept om onze partij te doen verbieden. Dat hoort niet in een democratie. Het zou van onzentwege dan ook vrij hypocriet zijn plots woorden van lof in ontvangst te willen nemen van andere partijen die ons steeds op die manier hebben bekampt. Los daarvan wensen we onze collega-parlementsleden te feliciteren met hun jubileum.’

Misschien volgende huldiging ook een korte danktoespraak inlassen voor wie weigert gehuldigd te worden. Kwestie van het allemaal in een breder kader te plaatsen. 

<goed artikel? Misschien ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie