Communautair

Oei, La Libre…

Even Snel

La Libre brengt op de eigen webstek een ruim verslag van de voorstellen van N-VA over de toekomst van (wat nog rest van) België. Zoals het een modern medium betaamt, wordt er meteen ook een elektronische peiling aan verbonden.

‘Pour ou contre un démantèlement quasi-total de la Belgique fédérale?’, vraagt de krant aan de surfers. We schrijven nu 0:56 donderdagochtend. 6360 stemmen werden uitgebracht, waarvan 4005 voor die ‘quasi-totale ontmanteling van het federale België’ en 2368 tegen (de optelsom klopt overigens niet helemaal). Dat geeft een meerderheid van 62% voor de het N-VA-project en 37% die België niet ontmanteld wil zien.

We hebben het dus wel over La Libre Belgique. We willen niet weten welke schade deze toestand veroorzaakt in de kringen van trouwe lezers. Als het van de eigen surfers afhangt, moeten ze binnenkort La Libre Belgique Démantelée lezen. Of heeft het Amerikaanse NSA bijna naamgenoot N-VA een handje geholpen? Die jongens hebben tenslotte de vinger aan alle knoppen.

Hou alvast de stand in het oog.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans