fbpx


Multicultuur & samenleven, Politiek

Darya Safai: ‘Een hoofddoek is geen onschuldig kruisje’
De afgelopen weken was er heel wat commotie rond de benoeming van Ihsane Haouach als regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. N-VA stelde zich heel kritisch op tegen deze benoeming. Nadat Haouach in een interview in Le Soir suggereerde dat de scheiding tussen kerk en staat zou moeten neigen naar de veranderende demografie, gingen er bij N-VA alarmbellen rinkelen.

Eerste minister De Croo werd geïnterpelleerd over de zaak maar wilde weinig uitleg geven buiten het feit dat er geen verdere controverse mocht ontstaan. Een vertrouwelijk rapport van de Staatsveiligheid zette de zaken nog scherper. Deze nota linkte de inmiddels voormalige regeringscommissaris Haouach aan het extremistische Moslimbroederschap. Eerder verscheen er ook al een interview met Ihsane Haouach voor The European Forum of Muslim Women, een organisatie die rechtstreeks gelinkt is aan het Moslimbroederschap.

Wij vroegen aan N-VA kamerlid Darya Safai waarom het neutraliteitsbeginsel zo belangrijk is en waarom die hoofddoek zo’n belangrijke rol speelt. In ons gesprek waarschuwt ze voor het islamisme dat hierachter schuil gaat en via linkse politici haar verborgen agenda probeert uit te voeren. ‘Een hoofddoek staat symbool voor onderdrukking en is niet zo onschuldig,’ zegt Safai. Het islamisme maakt handig gebruik van onze democratie en gebruikt verwijten zoals racisme en islamofobie om greep te krijgen op onze samenleving, volgens Safai. Beluister ons ganse gesprek om haar visie beter in beeld te krijgen.

 

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.