fbpx


Sport

De laatste horde neemt opnieuw de finale af van loopster Anne Zagré
Waar moet je het over hebben na het afgelopen weekend? De spectaculaire Tour de France voor mannen eindigde met de overwinning voor Jasper Philipsen. Winst in de tijdrit én de groene trui waren voor de buitenaardse Wout van Aert. Daarnaast begon ook de historische eerste Tour de France voor vrouwen. Eindelijk. De Belgian Tornados konden weer een plek op het podium van de 4×400 meter bemachtigen. Op het wereldkampioenschap (WK) atletiek in Eugene haalden de mannen brons, op slechts 14 honderdsten van de tweede plaats. Een prachtprestatie.

100 meter horde

Wie op het wereldkampioenschap in Eugene niet op het podium te zien was, was pechvogel Anne Zagré. De hordeloopster is absolute top in België en raakte op alle wereldkampioenschappen sinds 2011 tot in de halve finales van de 100 meter horde. Op het vorige WK, in Doha, haperde ze in die halve finale bij de laatste horde en raakte al vallend tot bij de streep. Afgelopen weekend was het dus tijd om revanche te nemen.

Zagré loopt in haar reeks op de vijfde plaats wanneer de loopster links van haar in de fout gaat en zowel haar laatste horde als die van Zagré omverloopt. De Belgische finisht in 13’25. Niet genoeg om naar de halve finale te gaan en alweer speelt de laatste horde een rol in het verhaal. Gelukkig oordeelt de jury dat ze duidelijk gehinderd werd. Zagré krijgt geen rechtstreeks ticket naar de halve finale, maar mag wel herkansen.

Ze maakt geen fouten

Een paar uur later staat ze opnieuw op de baan. Ditmaal moederziel alleen. Ze weet dat 13’12 voldoende is om zich te plaatsen. Een haalbare kaart. Het publiek moedigt haar aan. Vlak voor de laatste horde zegt de Sporza-commentator: ‘Ze maakt geen fouten’. Zijn woorden zijn nog niet koud of Zagré tikt de laatste horde aan, valt en rolt de finish over. Alweer de laatste horde. Hoewel driemaal scheepsrecht is, lijdt de Belgische loopster alweer schipbreuk in het zicht van de haven. Niet iedereen kan een Wout van Aert zijn.

De laatste horde nemen, het is niet alleen figuurlijk een lastige zaak.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Maarten Hertoghs

Maarten Hertoghs (1979) werkte jarenlang als godsdienstleerkracht en coördinator. Hij is masterstudent Gender en Diversiteit aan de UGent en schrijft graag over politiek, filosofie, religie en samenleven.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.