fbpx


Europa
Geert Bourgeois

Geert Bourgeois: ‘Onthouding want coronasteun nadelig voor Vlaanderen’
Afgelopen week stemde het Europees Parlement coronamaatregelen. Een van die maatregelen is het vrijmaken van 37 miljard euro aan fondsen. Bij die stemming onthielden de drie N-VA-EU-parlementariërs zich. Wij vroegen Geert Bourgeois naar zijn beweegredenen.

Bourgeois vindt dat er een groot verschil is tussen een verdeelsleutel voor achtergestelde gebieden en de verdeelsleutel die men nu had moeten gebruiken om solidair te zijn. In ons land zien we dat Vlaanderen het hardst getroffen wordt door de coronacrisis. Toch gaat het grootste deel van de steun naar Wallonië.

De gewezen minister-president heeft het verder ook over het gebrek aan solidariteit. Lidstaten die elkaar noodzakelijke producten weigeren uit te voeren of onderlinge steun waar bedden te kort zijn, horen volgens hem niet thuis in de EU.

In een post-coronatijdperk moet de EU ook strategisch vooruitdenken, zoals werk maken van strategische voorraden en staatssteun die het mogelijk maakt massaproductie terug naar hier te halen.

Beluister ook onze andere podcasts:

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.