fbpx


Buitenland
De UK verlaat de EU met een brexit-akkoord

Harry De Paepe: ‘Met deze brexit is Boris Johnson de grote overwinnaar’
Op het nippertje werd een harde brexit vermeden. Zowel de EU als het VK kunnen zeggen dat dit brexitakkoord een goed akkoord is. Europa kan erop rekenen dat het VK heel wat Europese normen zal naleven. Het VK claimt dan weer zijn soevereiniteit terug te hebben. ‘Voor Boris Johnson is het sowieso een overwinning,’ zegt VK-kenner Harry De Paepe. Hij heeft iedereen in zijn Conservatieve partij achter zich en zelfs de Labour-oppositie moet met lange tanden dit akkoord goedkeuren. In deze Doorbraak Radio gaan we dieper in op de details van wat er gebeurt aan de andere kant van het Kanaal.

Vlaanderen en Engeland kennen een lange geschiedenis, waar de brexit een nieuw hoofdstuk van inluidt. Wil u meer lezen over die geschiedenis, koop dan het uiterst lezenswaardige De twee kanten van het Kanaal van Harry De Paepe. En voor de monarchisten en ‘The Crown’-watchers is er Harry’s Sausage: Een blik op Elizabeth II.

 

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.