Actualiteit, Geschiedenis
antisemitisme

Het Auschwitz-gen: interview met André Gantman en Luckas Vander TaelenVandaag is het dag op dag 75 jaar geleden dat het concentratiekamp in Auschwitz werd bevrijd, waar Adolphe Fischer, de grootvader aan moederszijde van André Gantman, is gestorven. Zoals duizenden anderen werd hij gedeporteerd vanuit Antwerpen in het kader van de geplande ‘eindoplossing van het Joodse vraagstuk’.

Gantman draagt in zich door het familiale verleden wat hij zelf noemt ‘een Auschwitz-gen’ dat hem in staat stelt de Jodenhaat die in de maatschappij sluimert te onderkennen. Zijn boodschap luidt: ‘mijn inzet tegen antisemitisme is een strijd voor vrijheid en democratie’.

David Geens had een indrukwekkend interview met de auteur van Het Auschwitz-gen en Luckas Vander Taelen, maker van De laatste getuigen om beter te begrijpen waarom we alert moeten blijven voor antisemitisme in onze maatschappij.

U kan Het Auschwitz-gen kopen in de Doorbraak webwinkel.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Ik word vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.