JavaScript is required for this website to work.
radio

Het Auschwitz-gen: interview met André Gantman en Luckas Vander Taelen

David Geens27/1/2020

foto ©

David Geens had een indrukwekkend interview met André Gantman, auteur van ‘Het Auschwitz-gen’ en Luckas Vander Taelen, maker van “De laatste getuigen” om beter te begrijpen waarom we alert moeten blijven voor antisemitisme in onze maatschappij.

Vandaag is het dag op dag 75 jaar geleden dat het concentratiekamp in Auschwitz werd bevrijd, waar Adolphe Fischer, de grootvader aan moederszijde van André Gantman, is gestorven. Zoals duizenden anderen werd hij gedeporteerd vanuit Antwerpen in het kader van de geplande ‘eindoplossing van het Joodse vraagstuk’.

Gantman draagt in zich door het familiale verleden wat hij zelf noemt ‘een Auschwitz-gen’ dat hem in staat stelt de Jodenhaat die in de maatschappij sluimert te onderkennen. Zijn boodschap luidt: ‘mijn inzet tegen antisemitisme is een strijd voor vrijheid en democratie’.

David Geens had een indrukwekkend interview met de auteur van Het Auschwitz-gen en Luckas Vander Taelen, maker van De laatste getuigen om beter te begrijpen waarom we alert moeten blijven voor antisemitisme in onze maatschappij.

U kan Het Auschwitz-gen kopen in de Doorbraak webwinkel.

Beluister ook onze andere podcasts:

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Commentaren en reacties