JavaScript is required for this website to work.
Politiek

Liesbeth Homans: ‘We moeten naar een model met twee sterke gemeenschappen gaan’

David Geens22/2/2021

foto ©

Liesbeth Homans is voorzitster van de nieuwe werkgroep Institutionele Zaken. Deze werkgroep bereidt de volgende staatshervorming voor. Een gesprek over de Vlaamse toekomst.

Het Vlaams Parlement keurde in december de oprichting en samenstelling goed van een nieuwe werkgroep Institutionele Zaken. Deze werkgroep vormt een antwoord op de uitnodiging van de Vlaamse Regering om concrete voorstellen uit te werken voor een nieuwe staatshervorming. Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) zal de werkgroep voorzitten. Doorbraak Radio nodigde Liesbeth Homans uit in onze virtuele studio voor een gesprek over de komende staatshervorming. We hadden het niet alleen over wat er moet verbeteren voor Vlaanderen, maar ook wat Vlaanderen zelf moet verbeteren. Een gesprek waarin Homans ook vaak naast haar rol als neutrale voorzitter toch haar persoonlijke mening meegeeft.

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Commentaren en reacties