fbpx


Wetenschap

Pierre Deraedt: ‘Als Philip Morris geen tabak meer zou verkopen, is het probleem nog niet van de baan’
Onlangs spraken we in een podcast over wat er kan gebeuren als de overheid hard drugs zoals cocaïne gaat legaliseren en verkopen. Hoe zit het echter met tabak? We weten immers al jaren hoe schadelijk dit product is voor de gezondheid. De overheid maakt tabaksproducten alsmaar duurder, minder bereikbaar en stimuleert campagnes en organisaties die het gebruik afraden.

We gingen eens langs bij producent Philip Morris, producent van onder andere Marlboro, het eerste merk in België, en spraken met Pierre Deraedt, Director External Affairs. Bij deze tabaksproducent hebben ze begrepen dat er alsmaar meer wordt ingezet op de gezondheid, maar zij zijn van mening dat tabak verbieden niet het roken zal verminderen, maar de illegaliteit doet toenemen.

Daarom kiezen zij voor een weg waarbij er nog wel gerookt kan worden, maar op een gezondere manier. Ze steunen het idee dat het beter is niet te roken, maar voor wie het toch doet willen ze zo min mogelijk de gezondheid schaden. Een gesprek over transformatie, ethiek en gezondheid.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.