JavaScript is required for this website to work.

Pierre Deraedt: ‘Als Philip Morris geen tabak meer zou verkopen, is het probleem nog niet van de baan’

David Geens18/3/2022

Pierre Deraedt over hoe Philip Morris zich inzet om roken minder schadelijk te
maken

Pierre Deraedt over hoe Philip Morris zich inzet om roken minder schadelijk te maken

foto © PMI

Tabak is een gelegaliseerde drug, die alsmaar verder uit beeld wordt geduwd. Hoe kijkt de tabaksindustrie zelf naar de toekomst?

Onlangs spraken we in een podcast over wat er kan gebeuren als de overheid hard drugs zoals cocaïne gaat legaliseren en verkopen. Hoe zit het echter met tabak? We weten immers al jaren hoe schadelijk dit product is voor de gezondheid. De overheid maakt tabaksproducten alsmaar duurder, minder bereikbaar en stimuleert campagnes en organisaties die het gebruik afraden.

We gingen eens langs bij producent Philip Morris, producent van onder andere Marlboro, het eerste merk in België, en spraken met Pierre Deraedt, Director External Affairs. Bij deze tabaksproducent hebben ze begrepen dat er alsmaar meer wordt ingezet op de gezondheid, maar zij zijn van mening dat tabak verbieden niet het roken zal verminderen, maar de illegaliteit doet toenemen.

Daarom kiezen zij voor een weg waarbij er nog wel gerookt kan worden, maar op een gezondere manier. Ze steunen het idee dat het beter is niet te roken, maar voor wie het toch doet willen ze zo min mogelijk de gezondheid schaden. Een gesprek over transformatie, ethiek en gezondheid.

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Commentaren en reacties