fbpx


Binnenland, Politiek

Politieke gewoontes opzij schuiven is nog nooit vertoondDe informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn nog altijd op pad op een missie waar ze het zelf niet over eens schijnen te zijn. Wat moeten we daarvan denken? Pieter Bauwens vraagt het aan Alain Mouton (Trends) en Jurgen Ceder (’t Pallieterke).

Jurgen Ceder weet het ook allemaal zo goed niet meer. De analysten vallen over elkaars herhalingen. Eigenlijk is er sinds de verkiezingen van 26 mei niet zo veel gebeurd. Of toch? Het Vlaams Belang is geen dood gewicht meer en dat boezemt de Franstaligen angst in. De niet-verkiezing van Zakia Khattabi in de Senaat is voor hen een alarmsignaal. N-VA en Vlaams Belang die de krachten bundelen en de Belgische consensus en politieke gewoontes opzij schuiven, dat is nog nooit vertoond.

Noch Ceder, noch Mouton geloven dat er nieuwe verkiezingen komen. Ze zijn ervan overtuigd dat men Bart De Wever (N-VA) in het veld zal sturen als informateur. De bedoeling is wel dat hij niet slaagt waarna een echte poging kan beginnen om paars-groen op de been te helpen.

Quid CD&V? Met de CD&V weet je nooit, ze zijn heel ver gegaan en kunnen in principe niet meer terug en hun verbinding met de N-VA lossen. Maar ja, het blijft CD&V.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur of op initiatief van de redactie.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.