fbpx


Actualiteit, Europa
Theo Francken

Theo Francken: ‘Gesloten grenzen zijn humane grenzen’David Geens sprak met Theo Francken, Kamerlid van N-VA en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie, over de vluchtelingencrisis aan de Grieks-Turkse grens nu Turkije eenzijdig beslist heeft die grens aan zijn kant open te stellen.

Theo Francken stelt dat de deal uit 2016 nodig was maar dat Europa niet verwonderd moet zijn dat Erdoğan het akkoord nu opzegt vermits Europa zijn deel van de overeenkomst op twee van de drie punten heeft geschonden.

Een nieuwe deal is nodig, niet alleen met Turkije maar ook met andere landen wil Europa zijn grenzen kunnen bewaken. Anders wacht ons een nieuwe vluchtelingencrisis. ‘Gesloten grenzen zijn humane grenzen,’ aldus Theo Francken.

Theo Franckens boeken Continent zonder grens en Migratie in 24 vragen en antwoorden zijn verkrijgbaar in de Doorbraak webwinkel.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.