fbpx


Geopolitiek

Theo Francken: ‘Uitbreiding NAVO is geen provocatie voor Rusland’
Theo Francken (N-VA) verwelkomt Zweden en Finland als nieuwe leden van de NAVO. ‘We werken reeds nauw samen, dit is de logische volgende stap’, zegt Francken. Dat Rusland hiermee geprovoceerd zou worden, vindt hij een foute perceptie. ‘De NAVO heeft Rusland nog nooit aangevallen’, stelt hij daar tegenover.

De aanvaarding kan snel gaan, enkel Turkije doet nog moeilijk. Volgens Francken is dit eerder een positie die Turkije inneemt tegenover de Verenigde Staten. Hij denkt dat tegen midden juni het nodige kan gedaan worden zodat Zweden en Finland reeds als waarnemers aanwezig kunnen zijn bij de volgende NAVO-top.

Francken vindt het ook absoluut noodzakelijk dat België de doelstelling van 2% bbp defensiebudget haalt. Hij verwacht dat premier De Croo dat maar al te goed beseft en voor een oplossing zal zorgen. Veel meer verrassing zit in de vraag of hij de volgende NAVO-baas wil zijn.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.