JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Voka via Doorbraak – 5 VOOR 12: nood aan toekomstgericht industrieel beleid

Wannes Bok6/12/2023

foto © DB

Een toekomstgericht en performant industrieel beleid is noodzakelijk om de switch naar klimaatneutraliteit te bereiken en onze competitiviteit te vrijwaren, vindt Maarten Libeer van Voka.

In de podcast 5 minuten voor 12 lanceert voka voorstellen die de Samenleving en de Economie vooruithelpen. In deze aflevering komt het thema industrieel beleid aan bod. Aan het woord Maarten Libeer, adviseur internationaal ondernemen bij het Voka Kennis- en Lobbycentrum. 

Podcast 5’vr12: een geïntegreerd industrieel beleid op Europees niveau

Een toekomstgericht en performant industrieel beleid is noodzakelijk om de switch naar klimaatneutraliteit te bereiken en onze competitiviteit te vrijwaren. Daarom is het belangrijk om te kijken naar een duurzaam industrieel Europees beleid. De Europese staatssteunregels moeten maximaal worden ingevoerd en ook Vlaanderen moet daarmee aan de slag gaan.

Het thema van ons voorzitterschap moet dan ook het opstellen zijn van een industriële deal naast de Green Deal, waarbij we aan de hand van een ‘business case’ bedrijven motiveren om ook op lange termijn in België en Vlaanderen te blijven investeren. Naast een geïntegreerd industrieel beleid zal het ook lonen om één minister aan te stellen die verantwoordelijk is voor de Vlaamse industrie, economie en energie.

Wannes is eindredacteur en journalist. Hij werkt sinds 2021 mee aan Doorbraak.

Meer van Wannes Bok

Paul Claes is er opnieuw op fantastische wijze in geslaagd de schrijfsels van een klassiek auteur te vertalen. Ditmaal aan de beurt: de liefdesgedichten van de Romeinse dichter Sextus Propertius.

Commentaren en reacties