JavaScript is required for this website to work.
Politiek

Voka via Doorbraak – 5 VOOR 12: Mobiliteit

foto © Voka

Een nieuwe podcast 5’vr12 is beschikbaar! Deze keer gaat het over mobiliteit. Voer een slimme kilometerheffing in voor personenwagens in heel het land, vindt Voka.

In de podcast 5 minuten voor 12 lanceert Voka doorbraakvoorstellen die de samenleving en de economie vooruithelpen. In deze aflevering komt het thema mobiliteit aan bod. 

Podcast 5’vr12: voer een slimme kilometerheffing in voor personenwagens in heel het land 

Elke dag kosten de files in Vlaanderen meer dan 1 miljoen euro aan economisch verlies. Om die files structureel aan te pakken is een slimme kilometerheffing voor iedereen de beste oplossing. Wie in de auto stapt, betaalt een bijdrage naargelang het type voertuig, het tijdstip van de dag, de locatie en de gereden afstand. Zo’n slimme kilometerheffing vervangt de bestaande autofiscaliteit waardoor autorijden gemiddeld niet duurder wordt. 

Een slimme kilometerheffing wordt het beste in het hele land ingevoerd. De kilometerheffing voor vrachtwagens bestaat al enkele jaren en werkt naar behoren. Technisch staat niets een invoering van de slimme kilometerheffing in de weg. 

Aan het woord: Freija Fonteyn, senior adviseur mobiliteit bij het Voka Kennis- en Lobbycentrum 

Beluister ook de podcast van Voka over onderwijs.

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties