fbpx


Geschiedenis

Kroongeheimen

Waarheid en leugens over het Belgisch koningshuis
Titel
Kroongeheimen
Auteur
Thierry Debels
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022328248
Aantal bladzijden
368
Prijs
€ 22.5
Koop dit boek online

De verkoop van zijn privéhelicopter kunnen we bezwaarlijk een stunt noemen van kroonprins Filip – die zich sinds een tijdje in Vlaanderen Philippe laat noemen. Dat hij er tot voor kort dagelijks meerdere ritjes mee maakte, zorgde al voor genoeg kopzorgen bij de buurtbewoners. Een beetje zoals de met supersnelle bolides scheurende jongere broer Laurent, die dan toch een ‘echte’ broer is van Philippe de Belgique. Althans dat leert ons toch het deels amusante deels frustrerende boek Kroongeheimen van Thierry Debels. Debels heeft er de laatste jaren een handje van weg van het ene straffe verhaal na het andere geheim te ontluiken. Dekseltjes van stinkende potjes lichten, heet dat. En in het geval van het Belgische vorstenhuis zijn er dan wel wat. Zowel straffe verhalen, ongelooflijke anekdotes en stinkende potjes. Over bewondering voor de Nieuwe Orde, gestolen serviesstukken van Hitler, de nijd van zowel Leopold II als prisn Karel voor hun familie en van meerdere vorsten voor hun ‘land, volk en leiders’, en veel, heel veel sex, lies and videotapes, hoewel we ons bij dat laatste niet te veel willen voorstellen in het geval van de von ‘Seksen’-Coburgers, zoals het geslacht wel eens genoemd wordt. Het aantal onwettige nazaten van de verscheidene vorsten en hun (half)broers is niet op een paar handen te tellen. En we zijn nog maar een 180 jaar ver! Wie verlekkerd is op een ranzige soap, of op zoek naar haast onvoorstelbare plotwendingen, kan terecht in Kroongeheimen. Entertainment gegarandeerd.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Karl Drabbe

Karl Drabbe is uitgever non-fictie bij Vrijdag en van Doorbraak Boeken. Hij is historicus en wereldreiziger en werkt al sinds 1993 mee aan Doorbraak.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Talk