fbpx


Cultuur, Politiek

Poste restante

Titel
Poste restante
Auteur
Luckas Vander Taelen
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020942217
Aantal bladzijden
168
Prijs
€ 17.99
Koop dit boek online

Hij benadert onder meer de samenlevingsproblematiek in Brussel op een meer realistische – lees minder hoeramulticulturalistische – manier.In het boekje Poste restante komt de ‘politieke’ Vander Taelen maar terzijde tussen. De obligate sneer naar het Vlaams-nationalisme ontbreekt niet maar de auteur zoekt vooral het grotere verhaal achter de petite histoire. Hij gebruikt de techniek van de geschreven brief, een bedreigd communicatiemiddel dat in dit boekje even herleeft.Bijwijlen lukt de auteur er in de lezer te verrassen of te ontroeren. De eerste brief aan zijn vader bijvoorbeeld laat zeker niet onberoerd. Maar de brieven beklijven niet allemaal. Soms zijn ze veeleer flauw en vergezocht. Ook stilistisch gaapt er een kloof tussen de betere passages en andere, wat hoekige en geforceerde paragrafen.Het boek biedt vertier voor een avond, waarna de vraag opkomt of het de moeite is geweest. Ik had geen spijt er een avond voor uitgetrokken te hebben, maar lang nazinderen deed het bij mij in elk geval niet.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Karl Drabbe

Karl Drabbe is uitgever non-fictie bij Vrijdag en van Doorbraak Boeken. Hij is historicus en wereldreiziger en werkt al sinds 1993 mee aan Doorbraak.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Talk