Theresa May, één jaar later
Van 'Brexit Queen' naar 'dead in the water'
Theresa May werd op 13 juli 2016 premier.
Theresa May werd een jaar terug (13 juli 2016) premier van het Verenigd Koninkrijk. Van de sterke politica van toen blijft vandaag niet veel meer over. Van ‘absolute vorst’ naar ‘lame duck’ Begin dit jaar duwde May haar wil door met de snelheid van de Oriënt Express. Er zou een ‘Great Repeal Bill [https://doorbraak.laeremans.net/de-machtsgreep-van-theresa-may/]‘ komen waarbij alle EU-wetten in één ruk Britse …
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementTheresa May werd een jaar terug (13 juli 2016) premier van het Verenigd Koninkrijk. Van de sterke politica van toen blijft vandaag niet veel meer over.
Van ‘absolute vorst’ naar ‘lame duck’
Kamikazepolitiek
Binnen haar partij worden de messen volop gewet. De vraag luidt niet of Theresa May van de voorgrond verdwijnt, de vraag is wanneer ze opstapt als premier. Er bestaat zelfs een ‘kamikazefractie’ bij de Tory’s die de macht aan Labour wil geven. De parlementsleden geloven dat enige tijd onder het ‘wanbeleid’ van een Labourregering de Tory partij terug machtig zal maken. May geniet het voordeel dat niemand meteen staat te springen om het voortouw te nemen. Verschillende lieden uit haar kabinet hebben zelf te veel hun vingers verbrand. Het brexitdossier is zo comfortabel als je blote handen leggen op een hete kachel. De Conservatieve Partij is onderling verdeeld over de aanpak van de brexitonderhandelingen. Haar brexitminister David Davis kibbelt openlijk met haar minister van Financiën Philip Hammond over het resultaat van de onderhandelingen. May kijkt machteloos toe. Het enige geluk dat Theresa May in deze politieke rommel geniet, is de even grote verdeeldheid bij de oppositie. Een krappe meerderheid op de Labourbanken stemde samen met de regering een pro-EU amendement op de brexitvoorstellen weg. Het was een bescheiden overwinning voor May en een tik voor de onverwacht populaire Labourleider Jeremy Corbyn.
Uitgestoken hand om de brexit te redden
Harry De Paepe bezit een grote passie voor geschiedenis en Engeland. Hij is de auteur van verschillende boeken.
In Engeland en Wales wordt er een recordaantal ‘niet misdadige incidenten’ gemeld. De politie verschijnt nu aan de deur voor de meest onnozele zaken.
Met de ramp van de Estonia op de achtergrond brengt Zondeval ons een spannend verhaal over moord en doodslag in de prostitutiewereld van Stockholm