fbpx


Niet gecategoriseerd

Uit de archieven van Brasser (december 2012)
Deze maand diepen we een juweeltje op van halverwege de jaren negentig. Albert II is al zijn broer Boudewijn opgevolgd en Jean-Luc Dehaene heeft het roer van het politieke schip in handen. Dat kunnen we aflezen van de kaft van het boek waaruit de vorst declameert.

De koning roept zijn landgenoten op verdraagzamer te zijn voor elkaar. Volgens Brasser is de vrome wens niet meer dan een sprookje. Als we vandaag nog (zie Vrijspraak op pagina 14) lezen dat de koning er een goed geacteerd 21 julinummertje voor over had om de CD&V in de val van Di Rupo te doen lopen, dan kunnen we enkel besluiten dat de toon van de koning misschien wat verstrengd is maar dat de essentie van zijn televisietoespraken bijna twee decennia later dezelfde is gebleven. En dat is niet louter toevallig.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.