fbpx


Geen categorie
covid-19

Update: interministeriële conferentie heropent vraag over prioritair vaccineren
Maandagavond heeft de interministeriële conferentie die zich buigt over coronavaccinaties beslist dat 70% van de Belgen dient gevaccineerd moet worden. Dat zijn dus 8 miljoen mensen. Vaccinatie tegen Covid-19 zou echter niet verplicht worden. Daarbij is het onduidelijk wie prioritair een vaccin zou kunnen krijgen. De conferentie vindt dat daarover een maatschappelijk-wetenschappelijk debat moet gevoerd worden.

In de zomer adviseerde de Hoge Gezondheidsraad nochtans om drie duidelijk afgebakende groepen voorrang te geven: mensen ouder dan 65, mensen tussen 45 en 65 jaar die een risico lopen door een gezondheidsaandoening, en het zorgpersoneel in brede zin. De HGR onderbouwde dat het hier om 4 miljoen mensen gaat.

De studie van de HGR die aan dit advies vooraf ging was duidelijk en wetenschappelijk onderbouwd. Waarom het debat nu heropend wordt, is niet meteen duidelijk.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Christophe Degreef