JavaScript is required for this website to work.
post

Wie zijn de groene leiders?

Adolf Hitler is de vader van de moderne groene beweging

Jan Jacobs30/11/2018Leestijd 5 minuten
Al Gore op één van zijn van voorstellingen.

Al Gore op één van zijn van voorstellingen.

foto © Reporters

Waar is de moderne groene beweging ontstaan. Dat zal u verrassen.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

De allereerste bekende groene wereldleider die van milieu een punt heeft gemaakt was vegetariër Adolf Hitler. In zijn boek  Green Tiranny  beschrijft Rupert Darwall uitstekend hoe dat in zijn werk ging. Reeds in 1930 hadden de nazi’s milieuwetgeving en waren zei de eersten om een modern windmolenprogramma te ontwikkelen. Ook vlees eten was volgens de Nationaal-Socialisten foute boel. Met al dat graan dat het vee eet, kon je beter brood bakken, zo was hun stelling. Benzine was verschrikkelijk duur onder de nazi’s (en nu dus ook onder Macron) en slechts weinige mensen reden met de auto.

Hitler verklaarde ooit aan medewerkers, dat hij niet geïnteresseerd was in politiek, hij wou de mensen hun levensstijl veranderen. Laat dat nu toevallig net zijn wat de groenen ons ook willen aanpraten, we moeten veranderen van levensstijl. Het kan anders, weet u wel. Met eco-fascisme! Adolf Hitler is de vader van de moderne groene beweging. Jawel!

Ondankbaarheid

Groenen zijn bovendien heel erg ondankbaar. De eerste echte groene leider na (Wereldoorlog Twee) met gezag en aanzien, was immers niemand minder dan Margeret Thatcher. Maar die was rechts en conservatief en groenen pretenderen links en progressief te zijn. Dat is ongemakkelijk, dus zwijgen groenen daarover. Tegenwoordig gaan groenen zover dat ze de geschiedenis daarvoor willen herschrijven en verspreiden ze nep-nieuws dat klimaatontkenners rechtse mensen  zijn.

Thatcher had  als leider geen internationale vijanden meer, die had de ‘Iron Lady’ immers samen met Ronald Reagan allemaal vakkundig in de pan gehakt.

Maar plots was daar ‘global warming’ als thema, met James Hansen van NOAA-NASA als doemprediker. James voorspelde op 23 juni 1988, voor een senaatscomissie in de VS, dat de aarde gevaarlijk zou opwarmen door menselijke CO2 en dat ijs overal zou smelten, en sneeuw, zo vertelden zijn vrienden, dat was ‘a thing of the past’. Dat was allemaal zeer eigenaardig, want geen 16 jaar eerder in 1972, schreven die klimaatwetenschappers een brief aan toenmalig president Nixon, dat een nieuwe ijstijd onvermijdelijk zou zijn.

Thatcher had een raadgever, Sir Crispin Thickell, en die liet die buitenkans niet liggen. Hij adviseerde Thatcher om van klimaat en global warming een onderwerp te maken in de wereldpolitiek. Voor Thatcher was dit een geweldige zaak. Ze was de aanvaringen met de steenkoolvakbonden van Arthur Scargil nog niet vergeten en op die manier kon ze steenkool verder in het verdomhoekje houden. ‘Never waste a good crisis’. Dat wist Maggie al van Winston Churchill. 

Donkergroene leugen

Op 25 mei 1990 was het dan zover en wie Thatcher toespraak wil herlezen, die waant zich op een hedendaags congres van een donkergroene partij.  ‘Hadley Centre for Climate Predictions and Research’ werd geopend en met die computer ging men de toekomst van het klimaat voorspellen.

Toen in 2009 bleek dat die grote computer de toekomstige apocalyps van het klimaat fout had voorspeld en de opwarming was gestopt, was Maggie al lang weg en waren de groene wetenschappers in paniek. Ze spraken daarom in het geheim af om dit niet te vertellen aan de buitenwereld. De groene reputatie, maar meer nog hun donaties zouden wel eens in gevaar kunnen komen. ‘Hide the decline’ smeekte een groene wetenschapper wanhopig. Helaas werden hun computers gehackt en kwam het nieuws alsnog naar buiten. Ook toen ging de beschuldigende vinger al richting de Russen. Gelukkig voor de groene wetenschappers was er ondertussen al 1500 miljard dollar per jaar te verdelen uit de klimaatvetpot en bleef na enige ophef, show en ronkende verklaringen alles gewoon zijn oude potverterende gangetje gaan.

Al Gore

De laatste wereldleider in het rijtje is politicus Albert Arnold Gore jr : deze weldoorvoede bourgondische levensgenieter en  globetrotter met nette villa van 9 miljoen dollar aan de de rand van de oceaan en een levensstijl met jaarlijkse carbon footprint van een klein Afrikaans land, was de volgende politicus die wel een slaatje wou slaan uit een goed doemverhaal. Klimaat, dat leek Albert wel wat.

Dus Albert Arnold Gore jr. trommelde wat bevriende Hollywood beroemdheden bij elkaar om samen en  met veel speciale science fiction effecten een nep-documentaire in elkaar te steken. Het werkte. Albert kreeg een halve Nobelprijs (de andere helft ging naar het IPCC). In zijn film liet Albert vreselijke science fiction beelden zien, van ondergelopen steden, stormen, klimaatvluchtelingen. We zouden allemaal creperen en/of verdrinken, omdat wij met auto’s rijden, reizen en elektriciteit maken. Angstaanjagende beelden sloegen duidelijk beter aan dan de computer die de apocalyps moest voorspellen.

Albert lardeerde dat graag met geweldige doemscenario’s zoals in 2009, toen hij voorspelde dat de volledige Noordpool in 2014 verdwenen zou zijn. De waarheid is dat er de laatste 80 jaar geen verschil is in dat ijs daar. Of zoals 4 klimaatwetenschappers aanduiden, slechts 10% van de tijd, sinds het ontstaan van de aarde zo een 4,6 miljard jaar geleden was er ijs op onze planeet. We leven dus in een koude periode.

Een rechter in de UK bekeek en vergeleek de science fiction met echte wetenschap en oordeelde het volgende (ik parafraseer). ‘Sorry beste Albert Arnold Gore jr,  maar dit is een echte “inconvenient truth” voor vele gelovigen in uw klimaatkerk, maar uw film bevat pseudowetenschap en is nep.’ Maar het was te laat, de leugen was weer half de wereld rond, vooraleer de waarheid zijn broek aanhad. Wie er op wees dat de film van Albert nep was, werd als ‘denier’ of ‘klimaatnegationist’ weggehoond door de groene aanhangers van Albert Arnold Gore jr. Dat werkt vandaag nog steeds erg goed.

De klimaatkar

Ondertussen zijn veel Hollywood vrienden van Albert Arnold Gore jr. ook op de lucratieve klimaatkar gesprongen. High-school-drop-out Leonardo DiCaprio hupt zo regelmatig vanop een 200 meter lang jacht of één van zijn talrijke villa’s, in een helikopter, om dan zijn privéjet rond de wereld te sturen. Hij gaat dan praten voor een grote verzameling van onze onwetende (doch met ronkende titels en diploma’s van eerbiedwaardige universiteiten pronkende) leiders, die nadien fier als een gieter een selfie nemen met de beroemde acteur, over hoe wij als gewone burgers dringend minder CO2 moeten uitstoten. Groenen vinden Leo en zijn hypocriete vrienden echter echte helden.

Albert Arnold Gore jr. ontbrak het echter aan een belangrijk gen. Een genetisch defect zowaar, het schaamte-gen ontbreekt bij Albert Arnold Gore jr compleet.  Zo richtte hij een progressieve tv-zender op. Die flopte totaal. Maar niet getreurd, Al verkocht zijn aandelen aan Al Jazeera voor veel Quatarese oliedollars. Die flop bracht Albert 70 miljoen dollar op. Gelukkig doet Albert het niet voor het geld, stel u voor, hij zou nog veel rijker zijn. Een verhaal dat onze politici toch ook zo graag gebruiken. In de privé zouden ze weer zoveel meer kunnen verdienen.

Hoe komt het dat acteurs, die een beroep maken van ‘doen alsof’, denken dat ze het recht hebben om de politiek te beïnvloeden in de echte wereld? Dat is een houding die al teruggaat tot aan acteur John Wilkes Booth, die Abraham Lincoln neerschoot.

Carlin

Hollywood Groenen lijken allemaal wel dat genetische defect te hebben. Hoe anders kunnen we het onderzoek van project veritas verklaren. Project veritas zette de meest uitgesproken en vooraanstaande anti-fracking Hollywood vedetten te kijk. Via verborgen camera lieten ze onthutsende beelden zien van o.m Ed Begley junior, Susan Sarandon, Mariel Hemingway en Josh Tickell die zich lieten omkopen door oliedollars om een anti-fracking documentaire op te zetten, gefinancierd door een oliesjeik. Voor geld danst de beer. Of is het zoals wijlen George Carlin het zo treffend omschreef in zijn standup-comedy act, dat groenen niets geven om het klimaat of het milieu, ze geven alleen om hun eigen kleine habitat waar ze leven. Ze geven niets om de planeet of het milieu. Het zijn egoïstische onverlichte, enggeestige mensen die geen respect verdienen, aldus George Carlin nog.

Jan Jacobs is journalist, generalist en serieel ondernemer. Kortom 'Jack of all trades, master of none'. Bezeten om alles te weten over klimaat- en energiepolitiek, omdat dit het belangrijkste politiek feit van de voorbije 15 jaar is en dat voor de volgende generaties welvaart bepalend zal blijken.

Commentaren en reacties