Hans Schnitzler: ‘Technologie is stilaan de nieuwe huisgod geworden’
Moeten we echt zo blij zijn met Chat GTP? De Nederlandse filosoof Hans Schnitzler heeft twijfels. ‘We hebben geen zicht op de bronnen.’
Moeten we echt zo blij zijn met Chat GTP? De Nederlandse filosoof Hans Schnitzler heeft twijfels. ‘We hebben geen zicht op de bronnen.’
Van ontradingscampagnes over handelssancties tot de bouw van grenshekken: het Europese migratiebeleid zou de komende maanden weleens enkele versnellingen hoger kunnen schakelen.
De twee in ons land wonende zussen van een zeer bekende Saoedische mensenrechtenactiviste willen dat het federale parket de opsluiting en foltering van hun zus onderzoekt.
Waarom nieuwe investeerders lokken met subsidies, terwijl het terughalen van industriële productie uit lage loonlanden veel meer oplevert?
Schijnzelfstandigen die voor platformdiensten werken, genieten weinig sociale bescherming en loonzekerheid. Europa wil daar komaf mee maken.
100.000 mensen vroegen vorig jaar internationale bescherming aan in ons land. Staatssecretaris de Moor bereidt nieuwe maatregelen voor.
Los van de wilde complottheorieën over het WEF, valt het op dat nogal wat prominente politici dit jaar niét naar Zwitserland afzakken. Een kentering?
Een efficiënt Europees industriebeleid? Tijd voor minder woorden en meer daden, vindt Jolyce Demely van technologiefederatie Agoria.
De EVP lonkt naar ECR en de rechtse ID-fractie ziet hen ook zitten. Toch is de kans op een grote rechtse fractie in het Europees Parlement eerder klein.
Het Autosalon opent de deuren, maar voor Europese autoproducenten valt er weinig te vieren. De Europese regelgeving dreigt hen zuur op te breken.
Na zijn journalistieke carrière werd Dirk Sterckx Open Vld-politicus. In een openhartig interview toont hij zich even kritisch als pessimistisch.
Filip Michiels dook in de Europese lobbymechanismen en subsidiestromen die moslimfundamentalisme financieren. Een onthutsende analyse.
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil strengere grenscontroles en een beter terugkeerbeleid.
Drie dagen per maand trekt het voltallige Europees Parlement naar Straatsburg voor de plenaire vergaderingen. Een reportage ter plaatse.
Socioloog Ruud Koopmans vraagt een ander asielbeleid. ‘De meeste asielzoekers zijn helemaal niet op de vlucht voor vervolging of oorlogsgeweld.’
Voor The Washington Post maakt Anastacia Galouchka (29) met gevaar voor eigen leven de oorlog in Oekraïne al 10 maanden mee vanop de eerste rij.
Zweden is vanaf januari de nieuwe EU-voorzitter. Dat vooruitzicht bezorgt het progressieve Europese establishment nu al klamme handjes.
In tegenstelling tot gevreesd, zal ons land volgend jaar niet in een langdurige recessie belanden. Toch dreigen de komende jaren lastig te worden voor bedrijfsleven én overheid.
Meer transparantie zou het imago van de EU bij het brede publiek ten goede komen, zo vindt lobby-waakhond Corporate Europe Observatory.
Ongecontroleerde onkostenvergoedingen van ruim 4.000 Euro per maand: je krijgt het amper uitgelegd. Maar grote schoonmaak vraagt ook nuance.
Het corruptieschandaal in het Europees Parlement ondergraaft alles waar dat parlement voor zou moeten staan.
In Brussel slapen duizenden vluchtelingen in ellendige omstandigheden op straat, maar ons land blijft hardnekkig vasthouden aan een falend EU beleid.
Update: Italië wou geen asielzoekers meer terugnemen uit EU-landen. Maar besloot uiteindelijk toch de Dublin-deal nog te onderschrijven.
Met verregaande maatregelen wil CD&V het arbeidsmarktbeleid versterken. De partij verhoogt de druk op Dermagne (PS) en Jo Brouns (CD&V)..
Werkloosheidsuitkeringen in de tijd beperken? In Denemarken gaan een strenge aanpak én betere begeleiding van werkzoekenden hand in hand.
Gebrul, gebral en potjes yoghurt om Filip Dewinter het spreken te beletten in Gent. Het politieke debat in dit land is doodziek.
De Europese Commissie schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen niet-recycleerbare verpakkingen. Maar de doelstellingen zijn wel héél ambitieus.
De Europese Commissie houdt het been stijf in het conflict met Hongarije, waardoor het land 13 miljard euro dreigt te verliezen.
Het Europese rapport over de Belgische begroting is snoeihard voor Vivaldi. Econoom Ivan Van de Cloot is niet bepaald verrast.
Nederlandse politici die bijklussen als Russische spionnen liggen goed in de markt te liggen bij de Raad Van Europa in Straatsburg, die ons intussen de les spelt over asielbeleid…