Enkele pittige energieweetjes op een rijtje
Energie is de laatste maanden een hot topic in de pers, maar wat las u nog niet? Wij lijstten het even op.
Energie is de laatste maanden een hot topic in de pers, maar wat las u nog niet? Wij lijstten het even op.
De risico’s die vandaag genomen worden met de bevoorradingzekerheid van elektriciteit zijn onverantwoord groot.
Negatieve electriciteitsprijzen zijn niet alleen aan overvloedige windenergie te danken, schrijft Guido Camps in deze Vrije Tribune.
Er is geen akkoord tussen de overheid en Engie, alleen toelichting bij de bedoeling van de partijen die later eventueel een akkoord sluiten.
De studies en de commentaren van Elia vertellen veel over de Watts en de Watturen, maar weinig over de euro’s.
Tegen politiek en media in heeft netbeheerder Elia berekend dat hernieuwbare energie onvoordelig is en te weinig elektriciteit zal opleveren.
Energie-experten en academici zijn er genoeg. Maar hebben zij wel voldoende zicht op wat er in de praktijk gebeurt? Het is erger dan ze denken.
Om een opstand te voorkomen moeten we dringend ingrijpen op de energieprijsvorming en op het toezicht in de stapeling van productiemiddelen.
De zogenaamde C02 emissievrije economie zal België sterk afhankelijk maken van buitenlandse energie.
In nagenoeg elk energiedebat, groot of klein, herhalen de Groenen dat hernieuwbare energie goedkoper wordt. Maar toch hoge facturen?
De kernuitstap van de Groenen leidt tot gebrekkige elektriciteitsbevoorrading, veel hogere elektriciteitsprijzen en toename van CO2-uitstoot.
Bij het doorgronden van het inefficiënte Groene energiebeleid stuit je op ondoorzichtigheid, rommelige rekenkunde en zelfs leugens.
Energieprijzen swingen de pan uit. Wat kunnen we daaraan doen? Oud-directeur van de CREG Guido Camps heeft een aantal voorstellen.
Er is nog steeds behoefte aan een grondige, transparante en volledige discussie over de voor- en nadelen van kernenergie.