De dubbele moraal van Facebook
Facebook herschrijft het algoritme waarmee haatboodschappen worden opgespoord. Anti-blanke commentaren worden voortaan minder gemakkelijker geblokkeerd.
Facebook herschrijft het algoritme waarmee haatboodschappen worden opgespoord. Anti-blanke commentaren worden voortaan minder gemakkelijker geblokkeerd.
Komt vrije meningsuiting in het gedrang als feitelijke social media-monopolies beslissen wie wel en niet van hun platform gebruik kan maken?
Frank Vandenbroucke past de logica van Mazzucato toe op de ontwikkeling van de vaccins: de overheid deed het, niet de ondernemers.
De PVDA heeft rond 2006 het stalinisme afgezworen, maar er blijft nog een luchtje hangen.
Is Vlaams Belang een ‘normale’ partij? Volgens Karel Verhoeven van De Standaard in elk geval niet. Maar wat is dat, ‘normaal’?
De sp.a wil leden van het Vlaams Parlement sanctioneren die nepnieuws verspreiden. Een Orwelliaanse evolutie…
Woordkeuze en logica zijn niet de sterkste kant van een journalist die een anti-N-VA-boodschap wil brengen.
Lachaert was ‘verrast’ toen de onderhandelingen werden stopgezet. Hij dacht dat de bubbel van zes of zeven een politiek spelletje was.
Wie zich slachtoffer voelt van het systeem, moet het systeem durven ‘kloten’. Conner legt uit hoe dat moet.
Naast zijn politieke spelletjes is Rousseau ook met ‘inhoud’ bezig. Die komt neer op investeren én spenderen.
Het moreel-superieur toontje van de Jong Groen-campagne versterkt misschien een bepaalde consensus, maar niet noodzakelijk de verdraagzaamheid.
Als er te weinig verpleegsters en verzorgsters gevonden worden, moeten de lonen omhoog. Een emotionele argumentatie vertroebelt de kwestie.
Het nieuwste boek van Louis Van Dievel toont het levensverhaal van Guust van Mol en zijn evolutie van Marxist tot Conservatief.
De rel rond de Leopold II-standbeelden draait rond symbolen: kolonialisme en victimisme. Victimisme is nu het actuele probleem.
Van Ranst verweet Els Ampe dat ze een ‘aandachtshoer’ was. Maar in tijden van sociale media kun je dat van bijna iedereen zeggen.
De halfslachtige heropening van de scholen is beter dan niets. Misschien is het een generale repetitie voor september.
In de Dreyfusaffaire was de politieke opinie opgesplitst in twee kampen. Nu horen we over sommige kwesties nog maar één klok.
N-VA verwijt Open Vld dat ze van mening veranderde over confederalisme. Die antwoordt met tegenverwijten, maar weerlegt het N-VA-verwijt niet.
Stevige migratiecijfers bewijzen dat men zich aan de multiculturele realiteit moet ‘aanpassen, volgens multiculti’s als Somers
N-VA wilde niet ‘scoren’ met het kindergeldverhaal. Het zijn haar vijanden die dagenlang kabaal maakten, tot vermaak van Vlaams Belang.
De Jambon-uitspraak over kindergeld voor asielzoekers zorgde voor onnauwkeurige berichtgeving. Nu er klaarheid is, komt de framing.
El Hammouchi benadert het hoofddoekendebat vanuit ‘vestimentaire grondrechten’. Dat principe is niet op zijn plaats in de discussie ter zake
De nota van Magnette is niet de echte basis zijn voor paars-groene onderhandelingen. Het is meer een poging tot provocatie
De wetsvoorstellen voor de uitbreiding van legale abortus bevatten een artikel dat het verspreiden van ‘valse informatie’ over abortus verbiedt.
In de immigratie-discussie is het essentieel een onderscheid te maken tussen ‘wrok tegen het beleid’ en ‘wrok tegen mensen’
De Walter De Donder-rel illustreert de botsing tussen de twee idealen: multiculturaliteit versus assimilatie
In een interview voor De Zondag keert Mathias De Clerq zich tegen vaagheden en holle woorden.
De Vlaamse regering wil ongeveer evenveel besparingen als nieuwe uitgaven. Is ze dan ‘kil’ of ‘gul’?
Zonder de hoge winsten in de farmasector was het spuitje voor Pia misschien nooit ontwikkeld.