JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Bpost biedt Doorbraak excuses aan

NieuwsWinny Matheeussen19/5/2024Leestijd 2 minuten

Bpost biedt Doorbraak excuses aan voor de weigering tot samenwerking en heeft het over een verkeerde inschatting van een commerciële medewerker

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Bpost biedt excuses aan aan Doorbraak na het weigeren van samenwerking . Chief Commercial Officer Pascal De Greef heeft het over een inschattingsfout binnen het commerciële team en belooft interne stappen te ondernemen om herhaling te voorkomen.

Dat schrijft De Greef op vrijdagavond in een mail. Blijkbaar hebben ze bij bpost het artikel over het wedervaren van Doorbraak gelezen. Daarin las u dat bpost Doorbraak gelijkschakelde met een ‘politieke partij of aanverwante organisatie’ en daarom op het laatste moment een deal afblies over het leveren van een adressenbestand voor de distributie van Doorbraak Magazine. De Vlaamse Vereniging van Journalisten stelt dat Doorbraak een nieuwsmedium is waarbij verschillende erkende beroepsjournalisten actief zijn.

Verontwaardigde reacties

Het artikel deed de ronde op sociale media en lokte verontwaardigde reacties uit. Zo had federaal parlementslid Michaël Freilich (N-VA), die zich tijdens deze legislatuur vastbeet in verschillende dossiers rond bpost, het op X over ‘een flagrante ondermijning van de persvrijheid’. Freilich ziet het wedervaren van Doorbraak als ‘een onthullende illustratie van hoe diep de politieke tentakels, vooral die van de PS, zich hebben ingegraven in de structuren van ons overheidsbedrijf.’ Hij pleit in één adem door voor een volledige privatisering van bpost, dat volgens hem niet langer functioneert als een neutraal en onafhankelijk postbedrijf.

CCO De Greef biedt nu in een mail aan journalist Winny Matheeussen oprechte excuses aan. Hij heeft het over iemand in het commerciële team die een inschattingsfout heeft gemaakt. De Greef drukt de wens uit om de zaak toch nog te laten doorgaan en belooft alles in het werk te stellen om een herhaling te voorkomen. Vreemd genoeg richtte hij die mail niet aan de betrokken commerciële medewerkers van Doorbraak.

Geen reactie van bevoegde ministers

Ondertussen drong Doorbraak bij voogdijminister Petra De Sutter (Groen) nogmaals aan op een reactie, net als bij Vlaams minister voor Media Benjamin Dalle (cd&v). Geen van beiden reageerden.

Winny Matheeussen (1973) noemt zichzelf misantroop, hondenvriend en bergzitter.

Commentaren en reacties