La Dernière Heure sloopt Coronabarometer en Covidpas
Populaire krant kiest voor populaire Waalse mening: wie gezond is, moet niet per sé geboosterd worden.
La Dernière Heure van 26 januari 2022
foto © La Dernière Heure
De jonge editorialist van la Dernière Heure, Alexis Carantonis, zegt onverbloemd wat jonge Walen denken, en wat niemand hardop durft zeggen.
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementNu de boostercampagne in Wallonië slabakt, ontbindt de populaire krant La Dernière Heure zijn duivels. In een fors billet d’humeur worden zowel de Coronabarometer, de boosterprik voor iedereen als het CST met de grond gelijkgemaakt, en tegelijkertijd onze gezagsdragers hard aangepakt.
Booster
Vlaanderen feliciteert zich met een succesvolle boostercampagne, terwijl in Wallonië de drang om zich te laten boosteren minder sterk is, vooral bij jongere mensen. Dat kruipt ook in de kleren van de jonge hoofdredacteur van La Dernière Heure, Alexis Carantonis. Wij vertalen zijn editoriaal van woensdag 26 januari zo letterlijk mogelijk:
‘Het moest het grote succes van het overlegcomité worden. De beroemde barometer, zogenaamd “langverwacht”. Kom dat zien, kom dat zien. Alsof de burger niets beters te doen heeft.
De barometer, dus, het ultieme redmiddel. Het kompas dat het doornenpad van onze leiders moet begeleiden. We gingen eens nadenken over de lange termijn. Hersenschim. We kunnen de lange termijn in deze epidemie immers niet voorspellen, want ze heeft al meermaals haar onvoorspelbaarheid aangetoond.’
Coronabarometer
‘De Coronabarometer is suprasimplistisch, met al dat geel, oranje en rood – zeker geen groen, want dat is de kleur van de hoop! Ze voorspelt even goed het gedrag van een peuter in de kleuterklas als een epidemie, en zegt alleen iets over enkele ziekenhuisparameters. Een kunstgreep verkleed als pseudo-rationaliteit, een camouflage om toekomstige beslissingen die na veel onderhandelen door politici, nog altijd met de natte vinger zullen worden genomen, te rechtvaardigen.
Nee, de échte beslissing van het overlegcomité, is om de geldigheidsperiode van het ontzettend fout genoemde Covid Safe Ticket te verkorten. Door 150 dagen (in plaats van 270) na de tweede dosis ongeldig te worden, heeft de Belgische gezondheidspas maar één doel: zoveel mogelijk Belgen de mouw laten opstropen voor de ‘booster’. Zelfs al ben je jong, in goede gezondheid, en kan je met een bloedtest aantonen dat je immuniteit van staal is. Zelfs bij deze Omicron-variant, die, godzijdank, bijna niemand meer op intensieve doet terechtkomen… Nee, alles voor het heilige vaccin!
Met Omicron is de pandemie fundamenteel veranderd. Maar niet onze politici,’ zo besluit Carantonis.
Iets zegt ons dat zoiets in de Vlaamse mainstreampers schrijven, onmogelijk is.
Categorieën |
---|
Personen |
---|
Christophe Degreef is journalist voor Doorbraak. Niet oud, maar wel een tikje old skool.
Na 25 jaar wil Luiks burgemeester Willy Demeyer (PS) zijn mandaat overdragen aan Christie Morreale. Maar die wil eerst nog in haar rol groeien.
‘Afgrond’ verhaalt de waargebeurde verhouding tussen Venetia Stanley en de veel oudere Britse premier Henry Asquith, die leidde tot een kabinetscrisis.