JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Dewinter slachtoffer van inmenging

ColumnPol Sonneville29/3/2024Leestijd 3 minuten

foto © Vanmol

Goed opletten, iedereen, voor buitenlandse inmenging! Ja, ook u daar!

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

U moet op uw hoede zijn voor buitenlandse inmenging. Het is de waarschuwing die de federale regering deze week meegaf aan de bevolking. Uit uw doppen kijken dus, want ze zitten overal.

Vooral Chinezen blijken daar verrekt goed in te zijn. Zo hebben ze Dewinter liggen gehad. Zelf geeft hij grootmoedig toe dat hij ‘een beetje naïef’ is geweest. Hij is, zoals we hem kennen, veel te streng voor zichzelf. Ze hebben hem er vakkundig ingeluisd! Hij is slachtoffer, niet de dader!

Had de organisatie die hem rekruteerde nu ‘Chinese  Foundation To Destroy Europe’ geheten, was hij er van zijn leven niet ingetrapt. Maar wie zoekt er nu enig kwaad achter een vzw’tje dat ‘Europe China Cultural and Educational Foundation’ heet en uw expertise in euh… dinges… dringend nodig heeft in Peking?

Geen Chinese auto

Dat is heel lelijk van de Chinezen. Ze hebben op slinkse wijze misbruik gemaakt van de diepgewortelde liefde van Filip voor alle volkeren op deze aardbol. Vooral omdat ze verdomd goed wisten dat Dewinter nog nooit in China was geweest en daar ook de middelen niet voor had met de afbetaling van die Maserati op de oprit. Iedereen was er met open ogen ingetuind. U ook. Trouwens, die Maserati? Geen Chinese auto, hé? I rest my case.

De tijden zijn ook veranderd. We weten nu meer over de Chinezen. Dat zijn echt niet meer die kleine, schattige mannetjes die de ‘r’ niet kunnen uitspreken. Sluwe vossen zijn het. Zo mogen onze ambtenaren van de politiek niet meer op TikTok omdat de Chinezen dan meteen heel hun GSM kunnen uitlezen op zoek naar gevoelige informatie. Als ze het zelfs maar proberen, blokkeert de website meteen.

Kijk, dat is attent van het parlement: de ambtenarij beschermen, maar zelf dapper aan het front blijven door op datzelfde TikTok fortuinen te besteden aan advertentieruimte.

Maar ook daar zie je de hand van China. Zo krijgt PVDA’er Jos D’Haese als vriend van de Chinese volksrepubliek duidelijk een extraatje. Zijn populistische praat verzamelde tot nu toe maar liefst 4,5 miljoen likes en zo’n 160.000 volgers. Die van Sammy Mahdi, ocharme, 137.000 likes en 9.000 volgers. En dan nog alleen omdat hij de Belgische rechtstaat een kluchtje noemde. Dat horen ze namelijk graag in China.

‘De vraag is niet of er pogingen tot beïnvloeding zullen komen bij de verkiezingen, maar wanneer, op welke manier en wie getarget zal worden’, zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Dekselse Poetin

Het zou niet de eerste keer zijn. Er zijn al politici getarget in onze regering. Denk maar aan de heel populaire hashtag #DeCroomustgo. Dat waren dus de Russen! In een poging om ons land te destabiliseren en onze democratie te ontwrichten! En wij maar denken dat onze democratie ontwricht wordt door het feit dat de grootste partijen worden geweerd uit de regering en we krak het tegenovergestelde krijgen dan waarvoor we gestemd hebben?! Niks van aan dus. Dat is die dekselse Poetin.

Volgens de peilingen heeft hij nu al minstens 92 procent van de Vlamingen overtuigd dat De Croo must go. Die mens kent zijne stiel. Als u straks dus een premier krijgt waarvan u denkt ‘maar enfin, dat kan toch niet op basis van de verkiezingen’? Dan is dat omdat de Russen anders hun goesting krijgen en de democratie naar de knoppen is.

En ook onze media worden bespeeld door het buitenland. Bart De Pauw werd bijvoorbeeld uit de VRT gegooid omdat hij de borsten wou zien van zijn actrices. Grote schande was dat. Vloog hij net niet de bak voor in. Justitie op zijn best. En wat doet de VRT nu, ongetwijfeld geïnspireerd door een buitenlandse boezembuddy uit Barbados? Ze hebben een nestje actrices wijsgemaakt dat je kanker kan bestrijden door je borsten te tonen op televisie.

U kan de grote finale en bijhorende boezems nu zaterdag zien op Eén omstreeks 21 uur 40. Was De Pauw op dat format gekomen, hij zat in de bak met een WC borstel in zijn poep.

Nu ik er aan denk.. Je moet toch wat medelijden hebben met die buitenlandse spionagediensten: een land als België gedestabiliseerd krijgen was niet makkelijk. Dat was het namelijk al, al lang…

Pol Sonneville is het alter ego van een prille vijftiger met een rebels kantje.

Commentaren en reacties