Doorbraak in Franstalige pers
Doorbraak wordt ook haarfijn gelezen in het Zuiden van de confederatie.
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementDoorbraak is ondertussen in de Vlaamse pers een bekende naam. Regelmatig merkt de redactie dat verschillende media in onze mosterdpot hebben gezeten. Doorbraak-medewerkers schrijven ook bijdragen voor andere websites en tijdschriften en maken op die manier onze werking nog meer relevant. Nu hebben onze Zuidervrienden ook Doorbraak ontdekt.
In LeVif, het Franstalige zusterblad van Knack, van 6 juni 2014 berichtte een journalist over de verwijzing die Bart De Wever maakte naar Maarten Luther in zijn speech voor het N-VA programmacongres in februari. Bij de analyse van de figuur van Luther en de connotatie met De Wever is het duidelijk dat de auteur een artikel op Doorbraak gelezen had.
LeVif nam contact op met de auteur van het bewuste artikel, tevens een van onze eindredacteurs. Al in oktober 2013 stelde Harry De Paepe zich de vraag welk model de N-VA zou volgen: het Savonarola-model of het Luther-model.
De Wever gaf een klaar antwoord in zijn speech op het VVV-congres. Zou hij ook Doorbraak lezen?
Link naar het artikel: Savonarola of Luther?
(c) LeVif
De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.
Actief in vastgoed? Dan hebben we goed nieuws. Doorbaak maakt een vastgoedbijlage bij het Doorbraak Magazine.
Vandaag 1632: Baruch Spinoza geboren, belangrijk filosoof, maar vooral verketterd door kerk en staat
Baruch Spinoza houdt vast aan zijn ideeën, ook al komt hem dat op verbanning uit de joodse gemeenschap, een plek op de Index en een Nederlands publicatieverbod te staan.