Doorbraak verrast met non-fictieuitgeverij
Vandaag lanceerden we met een ruim verspreide mededeling de oprichting van een eigen non-fictieuitgeverij: Doorbraak Boeken.
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementDoorbraak bestaat meer dan vijftig jaar. En blijft zichzelf vernieuwen.
Sinds 2003 is het gewezen tijdschrift, in 1962 nog opgericht door wijlen Wilfried Martens als blad van de Vlaamse Volksbeweging, een volwaardig internetforum. Onder het motto ‘meer dan een mening’ wil Doorbraak.be een eigen rol spelen in de Vlaamse mediawereld, door stemmen en opinies aan het woord te laten die u elders niet te lezen krijgt.
In 2015 startte Doorbraak.be met de organisatie van Doorbraak Cafés: debatten op het scherp van de snee. In 2016-2017 komen er debatavonden over soevereiniteit, de toekomst van België, armoede in Vlaanderen.
Dit najaar verrast Doorbraak met een nieuw initiatief: Doorbraak Boeken. In de vloeibare en turbulente tijden waarin we leven willen mensen niet alleen informatie en meningen krijgen die kort op de bal spelen. Meer dan ooit zijn mensen op zoek naar argumenten en informatie, naar doordachte meningen over ons verleden, onze identiteit en onze toekomst.
Doorbraak plant de uitgave van vijf tot tien boeken per jaar. Boeken die ook minder evidente auteurs en meningen aan het woord laten. Maar die evenzeer het debat vooruithelpen. Doorbraak Boeken focust op non-fictie en essays over geschiedenis en politiek.
In het najaar van 2016 verschijnen boeken van Jean-Marie Dedecker, Koenraad Elst, Peter Reekmans, Dirk Rochtus en Jean-Pierre Rondas. U kunt de folder raadplegen op www.doorbraakboeken.be.
De site en webwinkel van www.doorbraakboeken.be zijn momenteel nog onder constructie en gaan einde september online.
Het eerste boek, Vrank en vrij van Jean-Marie Dedecker, wordt voorgesteld op 27 september, om 19.30 uur in de Tinnenpot in Gent. Iedereen is welkom.
Tags |
---|
De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.
Professor Dirk Rochtus leidt zoals elk jaar een reis naar Duitsland. Deze kaar naar het onbekende Silezië.
Frédéric De Gucht ziet de Brusselse onderhandelingen afspringen en de federale doodbloeden. ‘Ze lijken een ander verkiezingsresultaat te willen.’