JavaScript is required for this website to work.
Politiek

Eerste grote ‘2024-debat’

foto © Doorbraak

Hoe moet het verder na dit land na de volgende verkiezingen die gepland staan voor 2024? Die vraag legde Pro Flandria voor op een debat.

Hoe moet het verder na dit land na de volgende verkiezingen die gepland staan voor 2024? Die vraag legde Pro Flandria  voor op een debat. U kan dat hier volledig bekijken.

Na een inleiding van John Dejaeger, voorzitter van Pro Flandria) komen twee specialisten aan het woord. Bart Van Craeynest (VOKA) gaf een overzicht van Het economisch deficit. Waarop Prof. Marc De Vos aanvulde met zijn lezing over Het democratisch en bestuurlijk deficit. 

Na de inleidingen mochten de politici hun oplossingen op tafel leggen. Isolde Van Den Eynde modereerde  een debat met Hans Bonte (Vooruit), Peter De Roover (N-VA), Koen Geens (CD&V), Barbara Pas (Vlaams Belang), Dieter Van Besien (Groen) en Maurits Vande Reyde (Open Vld).

Het geluid was in handen van Luc Olyslager, beeld en montage is van Patrick Giets

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.