fbpx


Cultuur
Harry De Paepe

Harry De Paepe valt in de prijzen!
Onze specialist in Britse en andere vreemde zaken Harry De Paepe wint samen met VRT-journalist Flip Feyten de LangZullenWeLezen-trofee. Ze ontvingen die prijs voor hun boek ‘Stiff Upper Lips – Waarom de Engelsen zo Engels zijn’, uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag met onze Karl Drabbe.

Winnaar ‘Actualiteit’

De vakjury lauwerde de auteurs omwille van de toegankelijke stijl waarmee ze de Engelsen en hun geschiedenis beschrijven. ‘Stiff Upper Lips’ stond daarom tussen de tien geselecteerde boeken die de trofee voor de categorie ‘Actualiteit’ konden winnen. De VRT berichtte dat bijna 10 000 mensen deelnamen aan de stemming voor de in totaal tien categorieën. Voorbije week werden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt in het tv-programma ‘Van Gils en Gasten’. Woensdagavond bleek dat ‘Stiff Upper Lips’ de winnaar werd in zijn genre.

Trouwe lezers van onze webstek weten dat Harry met vaste regelmaat over de Britse politiek schrijft voor Doorbraak. Zijn kennis over Engeland en de Engelsen wordt ook gesmaakt door anderen, waardoor hij onder meer regelmatig te gast is in het Radio 1-programma ‘Interne Keuken‘.

De hele redactie feliciteert onze Harry dan ook van harte. Well done, old boy!

Lees hier het interview met Flip Feyten en Harry De Paepe.

Lees hier de recensie van Gaston Durnez over ‘Stiff Upper Lips’.

U kunt het boek hier bestellen.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.