Actualiteit, Cultuur
Harry De Paepe

Harry De Paepe valt in de prijzen!

Onze specialist in Britse en andere vreemde zaken Harry De Paepe wint samen met VRT-journalist Flip Feyten de LangZullenWeLezen-trofee. Ze ontvingen die prijs voor hun boek ‘Stiff Upper Lips – Waarom de Engelsen zo Engels zijn’, uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag met onze Karl Drabbe.

Winnaar ‘Actualiteit’

De vakjury lauwerde de auteurs omwille van de toegankelijke stijl waarmee ze de Engelsen en hun geschiedenis beschrijven. ‘Stiff Upper Lips’ stond daarom tussen de tien geselecteerde boeken die de trofee voor de categorie ‘Actualiteit’ konden winnen. De VRT berichtte dat bijna 10 000 mensen deelnamen aan de stemming voor de in totaal tien categorieën. Voorbije week werden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt in het tv-programma ‘Van Gils en Gasten’. Woensdagavond bleek dat ‘Stiff Upper Lips’ de winnaar werd in zijn genre.

Trouwe lezers van onze webstek weten dat Harry met vaste regelmaat over de Britse politiek schrijft voor Doorbraak. Zijn kennis over Engeland en de Engelsen wordt ook gesmaakt door anderen, waardoor hij onder meer regelmatig te gast is in het Radio 1-programma ‘Interne Keuken‘.

De hele redactie feliciteert onze Harry dan ook van harte. Well done, old boy!

Lees hier het interview met Flip Feyten en Harry De Paepe.

Lees hier de recensie van Gaston Durnez over ‘Stiff Upper Lips’.

U kunt het boek hier bestellen.

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.

Lees ook

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans
// geen premium