fbpx


Multicultuur & samenleven

‘Racistische Vlamingen’? Ik heb het gehad!racistische

Exact vier jaar geleden is mijn vriendin vanuit Iran in Vlaanderen gearriveerd. Ze is Iraanse, maar voor de meeste Vlamingen zou ze evengoed Turkse, Marokkaanse of Irakese kunnen zijn. De warmte en hulpvaardigheid waarmee zij in Vlaanderen is ontvangen en elke dag wordt bejegend, is met geen pen te beschrijven.

Ze kwam terecht in Hasselt, waar ze biostatistiek begon te studeren samen met tientallen studenten uit alle hoeken van de wereld: Zuid-Amerika, Azië, Afrika, Midden-Oosten. Al deze studenten zijn door onze samenleving en in het bijzonder de universiteit gepamperd en in de watten gelegd met mensen, middelen en omkadering – overvloedige hulp inzake taal, integratie, wonen, sport, voeding, vrije tijd, werken, administratie enzovoort waar bijvoorbeeld mijn vader, die is afgestudeerd in 1971, alleen maar van heeft kunnen dromen.

Ik heb ze allemaal zien studeren en tot slot zien afstuderen op de feestelijke proclamatie, glimmend van geluk en reikhalzend uitkijkend naar de verdere uitbouw van hun toekomst in onze samenleving. Een toekomst waar ze in hun land van herkomst vaak alleen maar van hadden kunnen dromen. De broer van mijn vriendin legt vandaag min of meer hetzelfde traject af, en heeft dezelfde uitmuntende ervaring.

Racistische Vlamingen

Komen zij dan nooit onvriendelijke mensen tegen? Natuurlijk, dat overkomt iedereen. Maar het beeld dat de laatste dagen door bepaalde lieden is opgehangen, alsof (blanke) Vlamingen een bende racisten zijn, is zo ver verwijderd van de waarheid dat het crimineel is. Géén van mijn gekleurde vrienden en kennissen, of ze nu uit China, Congo, Brazilië, Peru, India, Iran, Indonesië of Marokko komen, kunnen zich vinden in het beeld van ‘de racistische Vlaming’, integendeel. Maar in het discriminatie- en racismedebat, dat vrijwel geheel gekaapt is door slachtoffermoslims, wordt middels containertermen als ‘allochtonen’, ‘mensen met een migratieachtergrond’ en ‘klanten van buitenlandse origine’ de zo geroemde diversiteit juist ontkend: (orthodoxe) Russen, (hindoeïstische) Indiërs, (katholieke) Polen, (katholieke) Peruvianen, (boeddhistische) Nepalezen, (christelijke) Zuid-Afrikanen enzovoort enzoverder belanden allemaal in dezelfde zak, wat ook de sinistere agenda van als ‘antiracisten’ vermomde racisten dient.

Dat er totaal verknipte figuren zijn, met name uit islamitische hoek, die onze relatief vrije en stabiele samenleving (willen) ontwrichten met flutonderzoekjes en leugenachtige columns, is één ding. Dat de usual suspects, door de media gehypete knuffelmoslims, hierdoor wederom met genoegen in hun narcistische slachtofferrol kruipen en hun ressentiment ten opzichte van onze cultuur uitleven, is een tweede. Maar dat een dergelijke perverse, irrationele en jawel: ondankbare en racistische mentaliteit door mainstream media breed en kritiekloos wordt uitgesmeerd en als een psychologisch gif in onze samenleving wordt geïnjecteerd, daarmee 6,5 miljoen Vlamingen schofferend, is de ware schande.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Sam van Rooy

Sam van Rooy (1985) is Vlaams volksvertegenwoordiger, Antwerps gemeenteraadslid en fractieleider voor het Vlaams Belang. Hij is ingenieur bouwkunde (MSc.), publicist en auteur van enkele boeken over de islam en de Europese Unie ('Voor vrijheid dus tegen islamisering'). Zijn website: www.samvanrooy.be.