JavaScript is required for this website to work.
Communautair

Lode Vereeck: ‘Het was een spannende intellectuele trektocht’

Pieter Bauwens12/10/2022

Lode Vereeck berekende hoe groot de transfers zijn van Vlaanderen naar Wallonië, op basis van 40 studies de voorbije 40 jaar.

Lode Vereeck heeft niets van zijn politiek enthousiasme verloren. Samen met Barbara Pas (Vlaams Belang) schreef hij Bodemloos een boek waarin ze de onderzoeken naar de transfers van de voorbije 40 jaar … onderzoeken. Met de bedoeling een antwoord te vinden op de vraag: hoe hoog zijn de transfers nu eigenlijk? En waarom komen verschillende onderzoeken tot verschillende resultaten? Zijn die transfers hoog?

Vereeck vertelt enthousiast over zijn onderzoek naar de transfers. Hij onderzocht 40 studies van de voorbije 40 jaar met de vraag: hoe groot zijn die transfers van Vlaanderen naar Wallonië eigenlijk? Vereeck weet het. Daarnaast praat Lode Vereeck over zijn toekomst. Ziet hij nog een politieke toekomst voor zichzelf? Waar en hoe? En hij praat voor het eerst over zijn ontslag bij de Universiteit Hasselt.

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.