fbpx


Media
Baldwin Van Gorp

Baldwin Van Gorp: ‘Links lijkt onverdraagzamer in het migratiedebat’
Hoogleraar journalistiek en communicatiemanagement Baldwin Van Gorp is verbonden aan het Instituut voor Mediastudies van de KU Leuven. Ze analyseerden het publieke debat in de media over migratie en vluchtelingen in Vlaanderen via gesprekken met experts en opiniemakers, experimenten en een media-doorlichting. Uit die studie blijkt dat er de facto vier frames en vier counter frames bestaan over migratie en vluchtelingen. Hoewel de indruk bestaat dat de problematiek vaak vanuit linkse hoek wordt benaderd, blijkt er toch vooral geschreven en gesproken te worden in een ‘controle-frame’.

‘Dat komt onder andere omdat affectieve polarisatie groter is bij mensen die pro migratie zijn. Daarmee lijken ze onverdraagzamer te zijn, maar het verschil komt omdat ze de eigen linkse hoek meer omarmen en verdedigen. Doorbraak Radio besprak de studie met professor Van Gorp.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.