fbpx


Politiek

Bauwens en Maddens: ‘Groen neemt de bocht en Almaci vliegt eruit’
Onze analisten Bart Maddens en Pieter Bauwens staan natuurlijk stil bij het recente nieuws dat Meyrem Almaci stopt als voorzitter van Groen.

De partij heeft de kans gemist om elegant de bocht te nemen rond het uitstel van de kernuitstap, en dat weegt intern blijkbaar toch zwaar genoeg om deze beslissing te nemen. De vraag is nu hoe hard dit gaat wegen op Vivaldi en welke koers de nieuwe voorzitter zal varen om Groen terug meer te profileren.

Peilingen

Misschien is dit ook een voorafname op de peilingen, die blijkbaar uitgesteld zijn en zelfs opnieuw afgenomen werden om de kernenergiebeslissing mee te laten tellen. En wie weet ook het Rousseau-konijneffect? ‘We moeten eerlijk zijn dat een optreden in een programma met anderhalf miljoen kijkers zwaarder weegt dan een gesprek in Terzake‘, zegt Bauwens. ‘De meeste commentaar wordt geleverd door politici die niet uitgenodigd worden in populaire programma’s.’ Daarover zou het debat moeten gaan, want Vlaams Belang en PVDA zullen nooit die kans krijgen.

Maddens vind ook de uitspraak van Bart De Wever over Zuhal Demir ooit op het hoogste schavot een blamage voor Jan Jambon, terwijl zijn regering hard werkt en resultaten neerlegt. Of zou zij eerder naar voren geschoven worden als nieuwe voorzitster van de N-VA?

Ten slotte stellen we vast dat premier De Croo zich goed voelt bij Spaanse socialisten en ons land binnen Europa eerder bij de Club Med parkeert, dan bij het zuinige Nederland en Duitsland.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.