fbpx


Actualiteit, Buitenland
Controle in Spanje door politie en leger

Corona in Spanje: politie en leger op straat om lockdown te controlerenMadrid en omgeving lijden nog steeds onder het feit dat men nog veel te lang massabijeenkomsten heeft toegelaten. Het aantal doden stijgt nog steeds schrikwekkend. Koen Dillen, Spanjeliefhebber en auteur op Doorbraak, zit nog in Andalusië en volgt noodgedwongen het gebeuren ter plaatse.

‘Iedereen is bang en iedereen draagt een mondmasker’, vertelt Dillen. Er is ontzettend veel politie, ondersteund door het leger, op straat die zelfs het uur op je kassaticket controleren om te zien of je niet te lang van huis weg bent.

De aanvankelijke nationale eenheid in de regering is nu wel doorbroken. De regering heeft bedrijven verboden om mensen te ontslaan. De extreemlinkse vleugel in de regering spreekt zelfs van nationalisering. De rechtse oppositie verwijt de regering misbruik te maken van de coronacrisis om haar (s)linkse plannen door te drukken.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.