Darya Safai: ‘Een hoofddoek is geen onschuldig kruisje’
Een hoofddoek is niet hetzelfde als een kruisje, zegt Darya Safai
foto © Pixabay
De hoofddoek en uitspraken van Haouach zijn volgens N-VA kamerlid Safai niet zo onschuldig. Ze waarschuwt voor een insluipend islamisme in onze instellingen.
De afgelopen weken was er heel wat commotie rond de benoeming van Ihsane Haouach als regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. N-VA stelde zich heel kritisch op tegen deze benoeming. Nadat Haouach in een interview in Le Soir suggereerde dat de scheiding tussen kerk en staat zou moeten neigen naar de veranderende demografie, gingen er bij N-VA alarmbellen rinkelen.
Eerste minister De Croo werd geïnterpelleerd over de zaak maar wilde weinig uitleg geven buiten het feit dat er geen verdere controverse mocht ontstaan. Een vertrouwelijk rapport van de Staatsveiligheid zette de zaken nog scherper. Deze nota linkte de inmiddels voormalige regeringscommissaris Haouach aan het extremistische Moslimbroederschap. Eerder verscheen er ook al een interview met Ihsane Haouach voor The European Forum of Muslim Women, een organisatie die rechtstreeks gelinkt is aan het Moslimbroederschap.
Wij vroegen aan N-VA kamerlid Darya Safai waarom het neutraliteitsbeginsel zo belangrijk is en waarom die hoofddoek zo’n belangrijke rol speelt. In ons gesprek waarschuwt ze voor het islamisme dat hierachter schuil gaat en via linkse politici haar verborgen agenda probeert uit te voeren. ‘Een hoofddoek staat symbool voor onderdrukking en is niet zo onschuldig,’ zegt Safai. Het islamisme maakt handig gebruik van onze democratie en gebruikt verwijten zoals racisme en islamofobie om greep te krijgen op onze samenleving, volgens Safai. Beluister ons ganse gesprek om haar visie beter in beeld te krijgen.
Categorieën |
---|
Personen |
---|
David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.
Neyskens en Asselman brengen informatie over de rechtszaken tegen Trump, de actie van de migranten in de VS en voorspellen de senaatsverkiezingen.
‘Afgrond’ verhaalt de waargebeurde verhouding tussen Venetia Stanley en de veel oudere Britse premier Henry Asquith, die leidde tot een kabinetscrisis.