fbpx


Binnenland, Politiek
hooligan

Maddens en Degreef: ‘Atomaschriftjes kunnen veto’s tegen personen bevatten’
Na de zomerrust start Doorbraak Radio weer met de politieke analyses. Deze week staan professor Bart Maddens en journalist Christophe Degreef stil bij de groeiende afstand tussen N-VA en Vlaams Belang.

Duidelijk onderscheid

Uiteraard kiest N-VA voor een duidelijk onderscheid, maar er is altijd een verschil tussen wat men voor de verkiezingen zegt en wat men na de verkiezingen doet. N-VA zal zeker niet met bepaalde personen in een Vlaamse regering willen zitten, maar zulke afspraken worden typisch vastgelegd in de geheime atomaschriftjes.

De toenadering tussen Bart De Wever en Connor Rousseau past uiteraard ook in de vendetta tussen N-VA en Open Vld, maar ze moeten opletten dat ze het de tegenstanders niet te gemakkelijk maken. PVDA kan dan zeggen dat een stem op Vooruit een stem voor de N-VA is en Vlaams Belang zal dan het omgekeerde zeggen.

Premier De Croo mag misschien opgelucht zijn dat er opnieuw een crisis is, toch blijft de val van Vivaldi om de hoek loeren. Vooral aan Franstalige kant begint de weerzin tegen Ecolo te groeien. De Vlaamse regering moet daarentegen dringend zichtbaar worden in de energiecrisis. Het getalm in het Ventilusdossier creëert ten slotte ook geen goed beeld van Jambon I.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.