JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Maddens en Degreef: ‘Atomaschriftjes kunnen veto’s tegen personen bevatten’

David Geens12/9/2022
Beste Bart De Wever, speechen alleen zal niet volstaan.

Beste Bart De Wever, speechen alleen zal niet volstaan.

foto © Belga

Deze week staan professor Bart Maddens en journalist Christophe Degreef stil bij de groeiende afstand tussen N-VA en Vlaams Belang.

Na de zomerrust start Doorbraak Radio weer met de politieke analyses. Deze week staan professor Bart Maddens en journalist Christophe Degreef stil bij de groeiende afstand tussen N-VA en Vlaams Belang.

Duidelijk onderscheid

Uiteraard kiest N-VA voor een duidelijk onderscheid, maar er is altijd een verschil tussen wat men voor de verkiezingen zegt en wat men na de verkiezingen doet. N-VA zal zeker niet met bepaalde personen in een Vlaamse regering willen zitten, maar zulke afspraken worden typisch vastgelegd in de geheime atomaschriftjes.

De toenadering tussen Bart De Wever en Connor Rousseau past uiteraard ook in de vendetta tussen N-VA en Open Vld, maar ze moeten opletten dat ze het de tegenstanders niet te gemakkelijk maken. PVDA kan dan zeggen dat een stem op Vooruit een stem voor de N-VA is en Vlaams Belang zal dan het omgekeerde zeggen.

Premier De Croo mag misschien opgelucht zijn dat er opnieuw een crisis is, toch blijft de val van Vivaldi om de hoek loeren. Vooral aan Franstalige kant begint de weerzin tegen Ecolo te groeien. De Vlaamse regering moet daarentegen dringend zichtbaar worden in de energiecrisis. Het getalm in het Ventilusdossier creëert ten slotte ook geen goed beeld van Jambon I.

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Commentaren en reacties