fbpx


Actualiteit, Economie
EU

Peter De Keyzer: ‘Meer EU in een minder globale wereld’De economie is tot een abrupte halt gekomen. ‘Een auto die kan afremmen, kan nadien terug sneller optrekken dan een auto die tegen een muur gecrasht is’, zegt Peter De Keyzer van Growth Inc. Er zal dus extra stimulans nodig zijn om de auto te repareren willen we niet opnieuw een Grote Depressie van de jaren ’30 meemaken.

De natuurlijke reflex die vele landen nu hebben, is om op zichzelf terug te plooien. We zien nu al grenzen terug ‘hard’ worden binnen de EU. Tijdens deze crisis waren er al heel wat ‘ieder voor zich’-momenten. Een Belgische economie kan echter maar groeien als ze hand in hand kan gaan met andere Europese economieën. België zal dan ook zoals voorheen het voortouw moeten nemen in het versterken van de EU.

Tegelijk moet de EU zich wel wapenen en de globalisering in de wereld herbekijken. Enig continentaal protectionisme zou zeker niet misplaatst zijn.

Een crisis heeft een verplichting en een voordeel: echte leiders moeten nu opstaan en krijgen daar ook de kans toe. ‘Natuurlijk leiderschap kan nu bonuspunten verdienen en dat blijft hangen bij de mensen,’ volgens De Keyzer. Deze leiders hebben de plicht het land terug op de rails te krijgen en fouten uit het verleden te repareren.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.