Professor Wouter Duyck: ‘Expliciete inperking van de vrije meningsuiting is er niet echt, maar impliciet wél’
Er zijn vandaag 28.000 jongeren die op een wachtlijst staan voor professionele hulp. Dat zij niet allemaal kinderen die eens een dipje hebben.
Wouter Duyck is professor cognitieve psychologie en verbonden aan de Universiteit van Gent. Daarnaast is hij onderzoeker, beleidsadviseur en onderwijsexpert. In deze podcast praten we over de uitdagingen van deze tijd.
Hoe zit het met de vrije meningsuiting en de vrijheid van onderzoek aan onze universiteiten nu de cultuuroorlog volop woedt? Wat zit er in het water in Gent? Want daar lopen opvallend veel eigenzinnige proffen rond die hun eigen gang gaan: Maarten Boudry, Tijl de Bie, Stijn Baert, Matthias Desmet, Wouter Duyck, …
Onderwijs
Waarom blijft ons onderwijs verder achteruitboeren en hoe zit het met de verschillen tussen jongens en meisjes? Meisjes van 16 zijn rijper dan hun mannelijke leeftijdsgenoten, en lopen cognitief bijna 2 jaar voor. Het onderwijs is ook meer op maat van meisjes ontworpen. De kloof tussen jongens en meisjes neemt toe, dit heeft belangrijke negatieve downstreameffecten, ook voor vrouwen en de bredere maatschappij. Hoe kijkt de professor terug op de coronaperiode waar hij streed om de scholen open te houden, vaak tegen de GEMS en Marc Van Ranst in.
Ondertussen wordt op onze middelbare scholen de genderidentiteitsideologie onderwezen door çavaria. Kinderen wordt uitgelegd dat biologische geslachten niet bestaan en dat ze hun gender kunnen kiezen. Welk effect heeft dat op de mentale gezondheid van onze jeugd en hoort dit soort ideologie tot de basis missie van onze scholen?
Een boeiend gesprek zonder taboes, met een wijze expert! Veel luisterplezier.
Categorieën |
---|
Paul Boonefaes (1965) is Master Vertaler (Portugees, Engels, Deens) en behaalde een Executive MBA aan Vlerick Business School. Hij is auteur van "Zwijg! Waarom woke niet deugt".
Paul Boonefaes: ‘Hoe komt het dat mensen uit alle hoeken van de wereld naar het Westen vluchten?’
‘Het bloed dat vloeit kleeft aan de handen van Hamas’, zegt de Israëlische ambassadeur in België. Maar hoe moet het verder? Een gesprek.